Cannabis light: the complete guide

ο πλήρης οδηγός
Σε αυτόν τον οδηγό σας λέμε ποια είναι η ελαφρά κάνναβη, 
οι ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των ποικιλιών κάνναβης, του τρόπου καλλιέργειας, των χρήσεών της και των θεραπευτικών ιδιοτήτων του Cbd, μιας από τις κύριες ενώσεις, που περιέχονται στο φυτό κάνναβης.
Cannabis light

Τι είναι η ελαφριά κάνναβη;
Η ελαφριά κάνναβη είναι ένα στέλεχος κάνναβης sativa που περιέχει τα ίδια δραστικά συστατικά με την παραδοσιακή μαριχουάνα αλλά σε διαφορετικά και πολύ μικρά ποσοστά. Τα φυτά κάνναβης προέρχονται από ποικιλίες κάνναβης sativa που υβριδοποιούνται ειδικά για βιομηχανικές και γεωργικές χρήσεις. Αυτή η μακροχρόνια διαδικασία έχει μετατρέψει την κάνναβη σε ένα πολύ διαφορετικό φυτό.

Το στοιχείο που υπόκειται σε αλλαγή είναι η τετραϋδροκανναβινόλη, το δραστικό συστατικό γνωστότερο ως THC. Είναι ένα από τα περισσότερα από εξήντα βιολογικά ενεργά κανναβινοειδή που περιέχονται στην κάνναβη. Στην ελαφριά κάνναβη, η παρουσία THC είναι πολύ χαμηλή, σχεδόν μηδενική, συνήθως κυμαίνεται από 0,2 έως 0,6%. Η ελαφριά κάνναβη είναι πιο γνωστή για ένα άλλο παρόν κανναβινοειδών, το Cbd ή το Cannabidiol, ένα μόριο που δεν έχει ψυχοτρόπα αποτελέσματα αλλά πολλές ευεργετικές ιδιότητες.

 

Διαφορά μεταξύ sativa, indica και ruderalis
Όλοι οι τύποι κάνναβης ανήκουν στην οικογένεια των κανναβέων που διαφέρουν ριζικά στην εμφάνιση, την ανάγκη, το μέγεθος και την απόδοση. Η ταξινόμησή της δεν είναι καθόλου ασήμαντη: ακόμα σήμερα οι επιστήμονες χωρίζονται σε διάφορα ρεύματα σκέψης, έκφραση διαφορετικών σχολείων, τα οποία τείνουν να ταξινομούν το φυτό μαριχουάνας με τον αντίθετο τρόπο.

Ο πρώτος επιστήμονας που προσπάθησε να ταξινομήσει διάφορες ποικιλίες κάνναβης ήταν ο Carl Linnaeus, Σουηδός βοτανολόγος, γιατρός και ζωολόγος, ο οποίος - στα μέσα του 18ου αιώνα - δημιούργησε το σύστημα ταξινόμησης που εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε σήμερα, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη μελέτη της κάνναβης Sativa . Οι περισσότεροι ειδικοί εξακολουθούν να αναζητούν έναν καθολικό τρόπο ταξινόμησης διαφορετικών ειδών κάνναβης.

Σύμφωνα με ορισμένες ερμηνείες, όλες οι υπάρχουσες ποικιλίες είναι υποείδος του Cannabis Sativa, το πιο διάσημο και χρησιμοποιείται από όλα. Σύμφωνα με άλλους, ωστόσο, είναι δυνατόν να χωριστεί η μεγάλη οικογένεια κάνναβης σε τρεις ομάδες: Cannabis Indica, Cannabis Sativa και Cannabis Ruderalis.

Light cannabis cultivation

Κάνναβη Sativa

Η κάνναβη sativa είναι η πιο διαδεδομένη ποικιλία κάνναβης, που χαρακτηρίζεται από σημαντική ανάπτυξη και κυρίως εγκεφαλικά αποτελέσματα. Η κάνναβη sativa είναι εγγενής στις ισημερινές χώρες, αυτές που βρίσκονται μεταξύ 30 ° βόρεια και νότια του ισημερινού, όπως η Ταϊλάνδη και η Ινδονησία, όπου οι ώρες φωτός παραμένουν σταθερές καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Είναι πολύ ανθεκτικά φυτά επειδή είναι συνηθισμένα να παλεύουν για το φως, λόγω της πολύ πυκνής βλάστησης που χαρακτηρίζει τις περιοχές προέλευσής τους.
Το να παλεύεις καθημερινά για να φτάσεις από τις ακτίνες του ήλιου έχει οδηγήσει το είδος Sativa να εξελιχθεί να μεγαλώσει ψηλότερα, φτάνοντας σε διαστάσεις που - στις περισσότερες περιπτώσεις - είναι πολύ σημαντικές. Τα δείγματα που ανήκουν σε αυτό το είδος χρησιμοποιούνται για να γίνουν αρκετά μεγάλα και λεπτά.

Από τις τρεις ποικιλίες, στην πραγματικότητα, το Sativa είναι εκείνο που φτάνει σε υψηλότερα ύψη: στην περίπτωση γενετικά καθαρών δειγμάτων, το φυτό μπορεί επίσης να υπερβαίνει τα 5 μέτρα ύψος. Κατά γενικό κανόνα, ωστόσο, το φυτό τείνει να μην υπερβαίνει τα 2-4 μέτρα σε ύψος όταν καλλιεργείται υπό βέλτιστες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Η φύση του φυτού έχει ως αποτέλεσμα εξαιρετικά άφθονες συγκομιδές οι οποίες, ωστόσο, απαιτούν μάλλον μεγάλους χρόνους άνθησης, ακόμη και έως και 16 εβδομάδες. Τα φύλλα Sativa έχουν γίνει το κατ 'εξοχήν σύμβολο της μαριχουάνας, είναι πολύ πιο κωνικά και λεπτότερα από άλλα είδη και μοιάζουν με μακριά δάχτυλα.

Κάνναβη Indica
Η Cannabis Indica φαίνεται πολύ διαφορετική από την αδερφή της Sativa: μοιάζει με φυτό. πολύ συμπαγής και θαμνώδης, και χαρακτηρίζεται από μέτρια αύξηση του ύψους. Οι 100% καθαρές ποικιλίες παρουσιάζουν μια θαμνώδη δομή, πολύ παρόμοια με αυτήν ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου. Είναι τέλεια φυτά για όσους δεν έχουν πολύ χώρο ή δεν πρέπει να είναι εμφανείς.

Το Indica είναι ένα είδος κάνναβης που προέρχεται από τις πιο ξηρές χώρες του πλανήτη, όπως ο Λίβανος, το Αφγανιστάν και η Ινδία, από τις οποίες παίρνει το όνομά του. Μέχρι το 1785 κανείς δεν ήξερε τίποτα για την ποικιλία Indica στην Ευρώπη. το φυτό προσγειώθηκε στον δυτικό κόσμο χάρη στον βοτανολόγο. Ο Jean-Baptiste De Lamark που ανέφερε ότι ανακάλυψε ένα από αυτά τα φυτά κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στις Ινδίες.

Οι ποικιλίες indica είναι πραγματικά τέλειες για όσους χρειάζονται γρήγορη συγκομιδή: καθώς και για το μέτριο ύψος τους - που δεν υπερβαίνει ποτέ τα 1,2-1,5 μέτρα - διαθέτουν επίσης μια πολύ γρήγορη περίοδο ανθοφορίας, η οποία συνήθως δεν υπερβαίνει τις 8 εβδομάδες.

Όταν μια γενετική Indica φτάσει στο βέλτιστο ύψος της, σταματά να αναπτύσσεται κάθετα και συγκεντρώνει τις ενέργειές της στην ανάπτυξη σε πλάτος, για να παράγει πιο συμπαγείς και αρωματικούς μπουμπούκια. Όταν το φυτό σταματά να μεγαλώνει, σημαίνει ότι έχει αρκετή ενέργεια για να αρχίσει να παράγει άνθη, που διεγείρεται από την παραλλαγή της φωτοπεριόδου. όταν μειώνονται οι ώρες του ηλιακού φωτός, στην πραγματικότητα, ενεργοποιείται η φάση ανθοφορίας.

Το σχήμα των φυτών Indica, καθώς και το σχήμα των φύλλων, οφείλεται στις γεωγραφικές περιοχές από τις οποίες προέρχεται το φυτό, όπου υπόκειται σε συνεχείς διακυμάνσεις στις ώρες του φωτός καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Τα φύλλα Indica είναι πολύ γερά και κοντά, σε σχήμα ανεμιστήρα, επιτρέποντάς τους να εκμεταλλευτούν πλήρως το φως που έχουν.The Cannabis Ruderalis
Είναι πιθανώς η παλαιότερη από τις ποικιλίες κάνναβης, αλλά η ποικιλία Ruderalis κυκλοφορεί στην αγορά μόνο για μερικά χρόνια. Δεν είναι φυτό κατάλληλο για μαζική καλλιέργεια, καθώς παράγει μικρές συγκομιδές επίσης λόγω του μικρού μεγέθους του. Έχει γίνει ενδιαφέρον για τη σύγχρονη αγορά κάνναβης λόγω ορισμένων από τα χαρακτηριστικά της, ιδίως λόγω της υψηλής ανθεκτικότητάς του και του κύκλου ανθοφορίας του ανεξάρτητα από τη διακύμανση των ωρών φωτός στην οποία υπόκειται. Αυτές οι πτυχές που αναμιγνύονται καλά με τη γενετική Indica ή Sativa μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα φυτά με άφθονες και λιγότερο ευαίσθητες αποδόσεις από την καθαρή γενετική Indica και Sativa.

Τα πολύτιμα φυτικά χαρακτηριστικά του οφείλονται στα μέρη όπου έχει αναπτυχθεί το φυτό, δηλαδή στις βορειότερες περιοχές του πλανήτη, όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Πολωνία, χώρες που δεν είναι πολύ εκτεθειμένες στο φως του ήλιου και μαστίζονται από πολύ κρύες θερμοκρασίες.

Το Ruderalis κατάφερε να εξελιχθεί για να μην υποκύψει σε έναν τόσο εχθρικό βιότοπο και έχει αναπτύξει έναν κύκλο ανθοφορίας που δεν ποικίλλει με τις παραλλαγές του φωτός, αλλά ενεργοποιείται αποκλειστικά από την ηλικία του φυτού. Για το λόγο αυτό, το μέγεθος ενός Ruderalis θα μειώνεται πάντα και οι αποδόσεις παραγωγής του θα είναι πάντα αρκετά μέτριες.

Τα αποτελέσματα μιας 100% καθαρής ποικιλίας Ruderalis είναι σχεδόν ανύπαρκτα, λόγω των εξαιρετικά χαμηλών επιπέδων THC και CBD. Ωστόσο, μέσω της επιλεκτικής διασταύρωσης, είναι δυνατή η δημιουργία ποικιλιών που κυριαρχούν Indica ή Sativa, αλλά με τις ιδιότητες ανθεκτικότητας και αυτόματης ανάπτυξης της γενετικής Ruderalis (υβρίδια με τις καλύτερες ιδιότητες και των δύο ειδών).
Cannabis cultivation

Η διαδικασία παραγωγής για την καλλιέργεια ελαφριάς κάνναβης
Προετοιμασία γης.
Η προετοιμασία του εδάφους για σπορά, το σημείο εκκίνησης της φάσης παραγωγής, είναι ένας από τους θεμελιώδεις παράγοντες: ένα καλό έδαφος (όσον αφορά τη σύνθεση, τα θρεπτικά συστατικά και τους ρύπους), στην πραγματικότητα, θα είναι σε θέση να δώσει ένα καλό προϊόν. Εργαζόμαστε, επομένως, για να δημιουργήσουμε ένα "φιλόξενο" έδαφος που θα γίνει ο φυσικός βιότοπος των ριζών, πραγματοποιώντας τις βέλτιστες συνθήκες καλλιέργειας με προσεκτικό και ακριβή έλεγχο για να αποφευχθεί η ανάπτυξη πιθανών ζιζανίων και η παρουσία μολυσματικών ουσιών.


Ο καλύτερος χρόνος για σπορά κάνναβης εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Το ημερολόγιο θα μπορούσε να είναι μια βοήθεια, αλλά είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε τις παλιές γεωργικές παραδόσεις: τις καιρικές συνθήκες. Το οποίο παραμένει το μόνο εργαλείο που μπορεί να εγγυηθεί την καλύτερη σπορά, καθώς και τις καλύτερες τεχνικές καλλιέργειας.

Θεωρητικά θα πρέπει να σπέρνετε στη σωστή θερμοκρασία (τουλάχιστον 9-11 ° C). Από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τις αρχές Απριλίου είναι ένα αρκετά ακριβές χρονικό διάστημα για τη σπορά. Συνήθως κάθε σπόρος χρειάζεται λίγο χρόνο για να βλαστήσει (24-48 ώρες).

Εάν το έδαφος είναι καλά ενυδατωμένο και το κλίμα είναι αρκετά ήπιο, τα νεαρά φυτά θα βλαστήσουν μετά από μερικές ημέρες (5-10). Είναι σαφές ότι αυτοί οι κανόνες ισχύουν ανάλογα με τον τύπο κάνναβης που θα πρέπει να φυτέψουμε, το κλίμα, το έδαφος και τις εξωτερικές συνθήκες. Η βιομηχανική κάνναβη από φυτικές ίνες είναι αυτή που φυτεύεται το συντομότερο δυνατόν, αυτή για σπόρους κάνναβης ημέρες αργότερα, γύρω στα μέσα Μαρτίου.

Η πυκνότητα σποράς είναι επίσης σημαντική. Για την καλλιέργεια βιομάζας τα αυλάκια κάθε 10-20 cm είναι επαρκή, αντίθετα για τις ταξιανθίες, ένα μέτρο έως μισό μέτρο απόστασης μεταξύ κάθε φυτού μπορεί να είναι αρκετό για να έχει τον κατάλληλο φυτικό χώρο.

Μια άλλη εξυπνάδα, εάν σπέρνετε για να αποκτήσετε ταξιανθίες είναι το Mulching. Ένα είδος καλύμματος (με ειδικά υφάσματα) του εδάφους που αφήνει ένα κενό ανοιχτό μόνο για το σπόρο. Αυτή η στρατηγική εφαρμόζεται για την υπεράσπιση των μεμονωμένων βλαστών και για τη διασφάλιση της σωστής παροχής θρεπτικών ουσιών (δεν αναπτύσσει ζιζάνια που θα "κλέψουν" ζωτικής σημασίας λέμφη από φυτά κάνναβης. Επιπλέον, αυτό το σύστημα είναι σε θέση να ρυθμίσει τη ροή του νερού της βροχής, διασφαλίζοντας την σωστή προσφορά.

Τέλος το βάθος σποράς. Το ιδανικό βάθος φτάνει τα 3-5 cm. Προσέξτε να μην κάνετε βαθύτερα τα αυλάκια: οι βλαστοί θα δυσκολευτούν να φτάσουν έξω. Αλλά ακόμη και στην επιφάνεια, η φύτευση της κάνναβης σε βάθος ενός εκατοστού θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ξηρή κλίνη και ακανόνιστη βλάστηση.

Cannabis Vases

Φυτική φάση
Η φυτική φάση είναι η στιγμή που το φυτό κάνναβης μετατρέπεται από το να είναι ένα λεπτό, πολύ λεπτό σπορόφυτο που φαίνεται να εμφανίζεται ως ένα πραγματικό δέντρο. Το σπορόφυτο μόλις γεννήθηκε από το σπόρο, το οποίο άνοιξε αποκαλύπτοντας ένα μικρό φυλλώδες μπουμπούκι που φαίνεται πραγματικά αβοήθητο. Το δενδρύλλιο μεγαλώνει και γίνεται όλο και πιο δυνατό, γεμίζει με όλο και μεγαλύτερα και μεγαλύτερα φύλλα, τα οποία θα του επιτρέψουν να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο φως κατά τη φωτοσύνθεση. Το στέλεχος γίνεται ισχυρότερο και γεμίζει με τρίχες και το μπουμπούκι μόλις μερικές εβδομάδες νωρίτερα είναι απλώς μια ανάμνηση.

Πολλοί αρχάριοι καλλιεργητές πιστεύουν ότι η φυτική φάση είναι λιγότερο σημαντική από την ανθοφορία, αλλά είναι λάθος. Η πορεία ανάπτυξης του φυτού είναι ένας κύκλος και εάν μία από τις φάσεις του δεν έχει περάσει όπως αναμένεται, θα επηρεάσει αναπόφευκτα και τις ακόλουθες.

Ένα φυτό που είχε μια ανώμαλη ανάπτυξη αναπτύσσεται πολύ λιγότερο και, ως αποτέλεσμα, δεν θα παράγει τις εντυπωσιακές συγκομιδές που θα μπορούσε να είχε δώσει.

ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ουσιες
Κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης, τα φυτά έχουν ανάγκη να λαμβάνουν πολλά θρεπτικά συστατικά, ιδίως άζωτο και κάλιο. Είναι εύκολο να παρατηρήσετε εάν κάτι δεν πάει καλά: εάν δεν έχουν άζωτο ή κάλιο, τα φυτά γίνονται κίτρινα γρήγορα. Εάν χρησιμοποιείτε χώμα, αυτή η φάση θα είναι τόσο λεία όσο το λάδι, επειδή το έδαφος κατάλληλο για καλλιέργεια κάνναβης περιέχει ήδη αρκετά θρεπτικά συστατικά για τρεις έως τέσσερις εβδομάδες. Επομένως, δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε λίπασμα μέχρι την περίοδο ανθοφορίας.

Το φως
Όσον αφορά την εσωτερική καλλιέργεια, οι περισσότεροι καλλιεργητές συνηθίζουν να υποβάλλουν τα φυτά κάνναβης σε μια φωτοπερίοδο 18 ωρών φωτός και 6 ωρών σκότους. Χρήση λαμπτήρων HID που ελέγχονται από χρονόμετρο Η χρήση χρονοδιακόπτη είναι απαραίτητη, διότι μια ακανόνιστη φωτοπερίοδος προκαλεί μεγάλο άγχος στα φυτά, τα οποία δεν θα έχουν πλέον κανένα τρόπο να γνωρίζουν πότε θα μεγαλώσουν και πότε θα ανθίσουν, με τον κίνδυνο να τα κάνουν ερμαφρόδιτα.

Η εναλλαγή είναι πολύ σημαντική, επειδή το φως και το σκοτάδι επηρεάζουν τον κύκλο ζωής του φυτού. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η φωτοσύνθεση Μέσω της χλωροφύλλης το φυτό απορροφά το φως και μετατρέπει την ελαφριά ενέργεια σε χημική ενέργεια. Αντιθέτως, κατά τις ώρες του σκότους το φυτό εκτελεί μόνο την κυτταρική αναπνοή λαμβάνοντας οξυγόνο και απελευθερώνοντας διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο είναι απαραίτητο για το μεταβολισμό των κυττάρων. Η ισορροπία μεταξύ αυτών των δύο διαδικασιών είναι απαραίτητη για την ορθή ανάπτυξη του φυτού.

Όσον αφορά τον τύπο ή την ποιότητα του φωτός για τη φάση ανάπτυξης, υπάρχουν πολλές επιλογές.

250, 400 και 600W μεταλλικοί λαμπτήρες αλογονιδίου, CFL χαμηλής ισχύος.
μικτοί λαμπτήρες
Πάνελ LED
Φωτισμός LEC ή CHM.
Εάν δεν υπάρχει λόγος να επιταχύνετε τη διαδικασία ανάπτυξης, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, όπως 250W CFL, οι οποίοι είναι κρύοι και λευκοί λαμπτήρες που δεν παράγουν θερμότητα και μειώνουν σημαντικά τις δαπάνες. Εάν, από την άλλη πλευρά, βιαζόμαστε να τα μεγαλώσουμε και θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρόνο στη φάση ανάπτυξης, θα χρησιμοποιήσουμε λευκούς λαμπτήρες HM με ισχύ 400W - 600W. Αυτοί οι βολβοί επιταχύνουν τη διαδικασία ανάπτυξης αλλά παράγουν περισσότερη θερμότητα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μικτούς λαμπτήρες HPS 400W - 600W, οι οποίοι συνδυάζουν τα φάσματα που απαιτούνται για την ανάπτυξη και την άνθηση των φυτών μαριχουάνας. Δεν θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε τη λάμπα για να αφήσετε το φυτό να ανθίσει, αλλά απλά θα πρέπει να αλλάξετε τη φωτοπερίοδο, με 12 ώρες φωτός και 12 ώρες σκοτάδι.

Όσο πιο ισχυρό είναι το φως, τόσο περισσότερη θερμότητα παράγει. Αυτό δεν πρέπει να υποτιμάται, επειδή τα φυτά πρέπει να ζουν μεταξύ 22 και 26 βαθμών κατά τη διάρκεια της ημέρας και μεταξύ 18 και 22 μοιρών στις ώρες του σκότους. Επομένως, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη θερμοκρασία και να εφοδιαστείτε με ένα καλό σύστημα εξαερισμού και εξαγωγής ή, αντιστρόφως, χρησιμοποιώντας θέρμανση ή κλιματισμό. Εάν το αναπτυσσόμενο περιβάλλον είναι πολύ ξηρό, μπορεί επίσης να χρειαστείτε έναν υγραντήρα. κατά τη διάρκεια της φάσης ανάπτυξης, συνιστάται οι τιμές σχετικής υγρασίας να είναι εντός 60% / 70%.

Cannabis light

Αρδευση
Οι ανάγκες σε νερό ακολουθούν αναλογικά την ανάπτυξη του φυτού και μεγαλώνει σε μέγεθος. Η ποσότητα και η συχνότητα της άρδευσης αυξάνεται με το πέρασμα των εβδομάδων. Είναι πολύ σημαντικό να είστε προσεκτικοί και να ανταποκρίνεστε σε αυτήν την αυξανόμενη ζήτηση για νερό, ειδικά στις καλλιέργειες ινών καρύδας. Η ιδανική θερμοκρασία του νερού άρδευσης πρέπει να είναι περίπου 22 βαθμοί.

Ελέγξτε το pH (συντελεστής που υποδηλώνει την οξύτητα ή την αλκαλικότητα του νερού) και το EC (ηλεκτροαγωγιμότητα ή το επίπεδο των διαλυμένων αλάτων) του νερού άρδευσης είναι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, γιατί από αυτά εξαρτάται η καλύτερη αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών των φυτών. Το συνιστώμενο pH του νερού άρδευσης για μια καλλιέργεια μαριχουάνας στο έδαφος είναι μεταξύ 6 και 6,8. Το EC του νερού πρέπει να είναι περίπου 0,4-1,2 milliSiemens (εξαρτάται από τον τύπο του εδάφους που χρησιμοποιείται και την ποσότητα του λιπάσματος που περιέχει). Στο κακάο και την υδροπονία θα χρησιμοποιήσουμε χαμηλότερο pH, περίπου 5,5-6 και ελαφρώς υψηλότερο EC, μεταξύ 1,4 και 1,6.

Η μαριχουάνα είναι ένα φυτό που ευνοεί το άφθονο πότισμα αλλά όχι πολύ συχνά. Ένα πολύ καλό σύστημα για την άρδευση των φυτών κάνναβης είναι η προσθήκη νερού στα κάτω μέρη του υποστρώματος. Αυτό θα επιτρέψει τον ακριβέστερο έλεγχο των αναγκών των φυτών σε νερό. Ένας εύκολος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να τοποθετήσετε τα δοχεία σε ένα δοχείο γεμάτο νερό, έτσι ώστε το νερό να απορροφηθεί και να ωθηθεί προς τα πάνω, όπου οι ρίζες θα έχουν το καθήκον να την αφομοιώσουν.Ανθίζοντας φάση
Όταν το φυτικό τελειώνει, το φυτό κάνναβης αρχίζει να αναπτύσσει μπουμπούκια. Το τέλος της βλαστικής φάσης είναι εύκολα αναγνωρίσιμο: όταν από τους κόμβους των θηλυκών δειγμάτων αρχίζουν να αναδύονται τα πιστόλια που παρουσιάζονται ως λευκά νήματα, σημαίνει ότι είναι καιρός. Σε εξωτερικούς χώρους, η ανθοφορία ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, όταν οι ώρες του σκότους και του φωτός αρχίζουν να εξισορροπούνται ... σε κύκλους 12-12. Οι υπαίθριες καλλιεργητές συνήθως φυτεύουν μεταξύ Απριλίου και Μαΐου, έτσι ώστε τον Αύγουστο όλα να είναι έτοιμα να ακολουθήσουν τον φυσικό κύκλο τους χωρίς να διακυβεύεται η απόδοση της συγκομιδής. Οι εσωτερικοί καλλιεργητές μπορούν να ενεργοποιήσουν την ανθοφορία των φυτών θέτοντας έναν κύκλο φωτισμού 12-12 (δηλαδή 12 ώρες φωτός, 12 ώρες πλήρους σκοταδιού). Κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, το μέγεθος των μπουμπουκιών αυξάνεται σταδιακά.

Όταν τα φυτά φτάσουν στη βέλτιστη δομή και μέγεθος, οι καλλιεργητές εσωτερικού χώρου τροποποιούν τη φωτοπερίοδο. Όταν ο κύκλος ξεκινά από μια φάση 18-6, με 18 ώρες φωτός και 6 ώρες σκοτάδι, σε μια φάση 12-12, το εργοστάσιο τίθεται σε συναγερμό. Το φυτό κάνναβης αισθάνεται ότι πλησιάζει ο χειμώνας και ότι ο κύκλος ζωής του εξαντλείται .. Επομένως ενεργοποιεί τη φάση ανθοφορίας, για να παράγει λουλούδια και σπόρους που θα απελευθερωθούν στο περιβάλλον για να αναπαραχθούν.

Τις πρώτες μέρες της ανθοφορίας τα φυτά κάνναβης εισέρχονται σε μια μεταβατική φάση: το φυτό πιστεύει ότι πλησιάζει ο χειμώνας και θα τείνει να δείχνει πιο επιταχυνόμενη ανάπτυξη. Μπορούν ακόμη και να διπλασιάσουν το αρχικό μέγεθος, καθώς και να αναπτύξουν μεγάλο αριθμό φύλλων και κλαδιών για να γίνουν ισχυρότερα και πιο ανθεκτικά.

Στη δεύτερη εβδομάδα της ανθοφορίας, τα πρώτα λευκά πιστάλια θα είναι ήδη ορατά, τα οποία θα αρχίσουν να εμφανίζονται σε όλα τα θηλυκά φυτά. Αυτές είναι μικρές λευκές τρίχες που εμφανίζονται μεταξύ του κύριου στελέχους και των δευτερευόντων κλαδιών, οι οποίες ομαδοποιούνται μαζί για να σχηματίσουν τις κορυφές. Αυτή είναι η στιγμή που η διαφορά μεταξύ αρσενικών και θηλυκών φυτών Τα αρσενικά δεν αναπτύσσουν πιστάλια - τα οποία δεν είναι άλλα από τα γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα - αλλά μικροί σάκοι γύρης. Σε αυτό το στάδιο είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τα αρσενικά φυτά από νωρίς και να τα κρατήσετε μακριά από τα θηλυκά, προκειμένου να αποφευχθεί η επικονίαση των γειτονικών λουλουδιών ... με αποτέλεσμα να τα γεμίσετε με ενοχλητικούς σπόρους.

Κατά την τρίτη εβδομάδα της ανθοφορίας, το μέγεθος των φυτών πρέπει να είναι διπλάσιο από την πρώτη εβδομάδα. Σε αυτό το στάδιο όμως οι ρυθμοί ανάπτυξης αρχίζουν σταδιακά να μειώνονται έως ότου σταματήσει εντελώς. Όπου πριν αρχίσουν να εμφανίζονται οι πρώτες λευκές τρίχες, διαμορφώνονται. τα πρώτα σκίτσα της συνόδου κορυφής. Τα φυτά δεν έχουν ακόμη μεγάλες ποσότητες ρητινών αδένων και τριχοσωμάτων, πράγμα που σημαίνει ότι οι μυρωδιές θα εξακολουθούν να είναι ελαφριές και δυσάρεστες.

Είναι σημαντικό να προσέχετε την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που παρέχετε στο φυτό, γιατί σε αυτό το στάδιο η ανάγκη αυξάνεται ανάλογα με την προσπάθεια ανάπτυξης. Η επαγρύπνηση, ωστόσο, δεν σημαίνει υπερβολή, ώστε να μην διατρέχει τον αντίθετο κίνδυνο: τα φυτά που έχουν προμηθεύσει υπερβολικές ποσότητες λιπάσματος μπορεί να παρουσιάσουν τα λεγόμενα "εγκαύματα λιπάσματος" που εμφανίζονται στις άκρες των φύλλων, τα οποία τείνουν να ξεθωριάζει. Εάν συμβεί αυτό, η προμήθεια λιπασμάτων πρέπει να μειωθεί αμέσως.

Στην τέταρτη εβδομάδα της φάσης ανθοφορίας, τα φυτά κάνναβης έπρεπε να είχαν σταματήσει να μεγαλώνουν μέχρι τώρα, αφιερώνοντας όλη τους την ενέργεια στην ανάπτυξη των σχοινιών. Καθώς περνούν οι μέρες, οι μικρές άσπρες τρίχες θα ενώσουν μαζί για να σχηματίσουν τις κορυφές, γίνονται μεγαλύτερες και βαρύτερες. Σε αυτό το στάδιο τα φυτά αυξάνουν την παραγωγή τριχοσωμάτων και εκπέμπουν πολύ έντονες μυρωδιές.

Στην πέμπτη εβδομάδα της ανθοφορίας οι μπουμπούκια είναι ορατοί σε όλα τα κλαδιά των φυτών.

Hemp field

Τεχνικές καλλιέργειας
Υπάρχουν πολλές τεχνικές που υπόσχονται περισσότερες άφθονες συγκομιδές, αλλά αυτές είναι πολύπλοκες μέθοδοι που, εάν δεν γίνουν σωστά, θα μπορούσαν να προκαλέσουν το αντίθετο αποτέλεσμα ή ακόμα και το θάνατο του φυτού. Μία από αυτές τις τεχνικές είναι η αποφυλλισμός Τα κάτω και πολύ μεγάλα φύλλα αφαιρούνται για να εκθέσουν το φυτό στο φως όσο το δυνατόν περισσότερο και να επιτρέψουν στις κορυφές να αναπτυχθούν καλύτερα και ταχύτερα. Είναι μια τεχνική που δίνει πολύ άγχος στο φυτό, αλλά - εάν γίνει σωστά - φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η φυλλόπτωση είναι ένας γενικός όρος για την απομάκρυνση των φύλλων από τα φυτά. Είναι μια πολύ κοινή τεχνική και σε άλλες καλλιέργειες και μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους για να επιτευχθούν διαφορετικά αποτελέσματα. Υπάρχουν πολλά είδη φυτών που ανταποκρίνονται καλά στην φυλλόπτωση, όπως το βαμβάκι, το chia και το τριφύλλι.

Η φυλλόπτωση είναι μια μορφή κλάδεσης και συνίσταται στην απομάκρυνση των φύλλων από τα φυτά κάνναβης με το χέρι, στη συγκέντρωση της παραγωγής ρητίνης στους μεγαλύτερους οφθαλμούς και στη βελτίωση της απόδοσης κατά τη συγκομιδή. Με την φυλλόπτωση ο καλλιεργητής μπορεί να χειριστεί την ανάπτυξη του φυτού: όσο περισσότεροι κόμβοι θα λάβουν άμεσο φως και τόσο περισσότερα λουλούδια θα αναπτυχθούν, με περισσότερη ρητίνη.

Επίσης, η αυξημένη ροή αέρα σε ολόκληρη τη δομή του εργοστασίου θα συμβάλει στην πρόληψη των επιθέσεων παθογόνων και στην προώθηση της αποτελεσματικής ανταλλαγής αερίων μέσω στομάτων.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές φυλλώματος: Topping, Main-lining, Lollipopping και Schwazzing.Ξήρανση και μαύρισμα
Τα λουλούδια είναι έτοιμα για συλλογή, το φυτό είναι γεμάτο ταξιανθίες και το άρωμα είναι σκληρό, πικάντικο και επίμονο. Η φάση καλλιέργειας έχει ολοκληρωθεί, αλλά τα μπουμπούκια δεν είναι ακόμη έτοιμα για χρήση. Αντίθετα, αυτή είναι η πιο ευαίσθητη στιγμή: οι φρέσκοι μπουμπούκια είναι πολύ ευάλωτοι, η ρητίνη και το νερό που περιέχουν μπορούν να τους κάνουν να μούχλα με ευκολία, κάνοντας τις προσπάθειες των μηνών και των μηνών να χαθούν.

Η ξήρανση και η θεραπεία των μπουμπουκιών κάνναβης μπορούν να βελτιώσουν τη γεύση και το άρωμα των ταξιανθιών, χάρη στη διαδικασία αποσύνθεσης της χλωροφύλλης που - εάν εφαρμοστεί σταδιακά - καθιστά τη γεύση των αποξηραμένων μπουμπουκιών λιγότερο ξινή. Το στέγνωμα και το μαύρισμα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης άγχους μετά το κάπνισμα κάνναβης και μπορεί ακόμη και να αυξήσει την ισχύ των κανναβινοειδών.

Επιπλέον, η σωστή αντιμετώπιση των μπουμπουκιών κάνναβης μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια της ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τους καρπούς της εργασίας σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η φάση ξήρανσης ξεκινά μόλις τα φυτά κλαδεύονται. Τα φρεσκοκομμένα μπουμπούκια - σε αυτή τη φάση - είναι εξαιρετικά κολλώδη και υγρά, χάρη στην παρουσία μεγάλης ποσότητας ρητίνης ψυχοδραστικής. Η ρητίνη, σε συνδυασμό με το νερό που περιέχεται ακόμα μέσα στα φρέσκα άνθη, είναι το τέλειο έδαφος για τον πολλαπλασιασμό βακτηρίων, μανιταριών και άλλων μολυσματικών ουσιών. Σε αυτήν τη φάση είναι σημαντικό να δράσετε γρήγορα, αποφεύγοντας να αφήσετε τις φρέσκες κορυφές σε επαφή με το περιβάλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές κλαδέματος για να κόψετε τα φρέσκα μπουμπούκια και να ξεκινήσετε τη φάση ξήρανσης.

Η τεχνική της υγρής κοπής συνίσταται στο κλαδέμα των φυτών μόλις ωριμάσουν, κόβοντας τα κλαδιά ένα προς ένα με αιχμηρά ψαλίδια ή ψαλίδια, έτσι ώστε να εξαλειφθεί όλη η γύρω βλάστηση. Τα σχοινιά είναι ο κύριος στόχος αυτού του κλάδεματος, αλλά και τα φύλλα περιέχουν μια μικρή ποσότητα κανναβινοειδών και ρητίνης και μπορούν να αποθηκευτούν χωριστά, για να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή τροφίμων και καλλυντικών. Εάν χρησιμοποιείται η τεχνική υγρής κοπής, οι φρέσκοι μπουμπούκια πρέπει να τοποθετούνται σε μια αρκετά μεγάλη οριζόντια επιφάνεια που παρέχει στα λουλούδια επαρκή αερισμό. Η καλύτερη επιλογή είναι να τοποθετήσετε τα μπουμπούκια σε ένα ράφι ή πλέγμα με συρματόπλεγμα. Με αυτόν τον τρόπο ο αέρας θα φτάσει σε ολόκληρη την επιφάνεια της κορυφής.


Η τεχνική στεγνής κοπής χρησιμοποιείται ειδικά όταν έχετε λίγο χρόνο και πολλά φυτά για να κλαδέψετε. Σε αυτήν τη διαδικασία πρέπει να κόψετε τα κλαδιά και να τα κρεμάσετε ολόκληρα για να στεγνώσετε. Όταν το φυτό είναι στεγνό, ξεκινάτε το κλάδεμα και τη θεραπεία των μπουμπουκιών. Η στεγνή κοπή είναι πιο δύσκολη και συχνά λιγότερο ακριβής, επειδή τα μικρά φύλλα ζάχαρης θα λυγίσουν προς το λουλούδι. Επιπλέον, με στεγνό κόψιμο κινδυνεύετε να χάσετε πολύτιμη ρητίνη. Μπορεί να πέσει από το φυτό όταν ο κλάδος χειριστεί και κρεμαστεί.
Ανεξάρτητα από τη μέθοδο κλαδέματος που χρησιμοποιείται, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί ολόκληρη η διαδικασία σε ένα στεγνωτήριο. Ο χώρος στεγνώματος πρέπει να είναι δροσερός και σκοτεινός με θερμοκρασία περίπου 15-22 ° C.

Cannabis drying and tanning

Προβλήματα
Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να διατηρούνται υπό έλεγχο για να διασφαλιστεί ότι τα αποτελέσματα στεγνώματος είναι τέλεια. Είναι σημαντικό να διατηρείται η θερμοκρασία, η υγρασία, το φως και η κυκλοφορία του αέρα.

Θερμοκρασία Κατά τη διάρκεια των πρώτων 3 ημερών θα ήταν βέλτιστο να διατηρηθούν τα φυτά σε σταθερή θερμοκρασία 20 βαθμών Κελσίου. Με αυτόν τον τρόπο οι βλαστοί θα στεγνώσουν γρήγορα, χωρίς να στεγνώσουν πάρα πολύ. Μετά τις πρώτες 3 ημέρες, η θερμοκρασία πρέπει να μειωθεί στους 17-18 βαθμούς Κελσίου για να επιβραδυνθεί η διαδικασία.
Υγρασία Κατά τη διάρκεια των πρώτων 3 ημερών η σχετική υγρασία πρέπει να είναι περίπου 50%. Μετά από τρεις ημέρες, η σχετική υγρασία θα πρέπει να αυξηθεί περίπου στο 60%, και πάλι για να επιβραδύνει τη διαδικασία ξήρανσης.
Ανακυκλοφορία αέρα Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αρκετή κυκλοφορία αέρα στο δωμάτιο, επομένως συνιστάται η χρήση ηλεκτρικού ανεμιστήρα. Μια συσκευή εξαερισμού μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για τον έλεγχο της θερμοκρασίας και της υγρασίας. Ωστόσο, μην στοχεύετε τη συσκευή απευθείας στα λάχανα, γιατί αυτό θα μπορούσε να στεγνώσει ακατάλληλα τα λάχανα κάνναβης.
Σκοτάδι Το δωμάτιο πρέπει να είναι σχετικά σκοτεινό, επειδή το φως, ειδικά το άμεσο ηλιακό φως, υποβαθμίζει το THC.

Πώς η ελαφριά κάνναβη αλληλεπιδρά με το σώμα μας.
Τα ευεργετικά αποτελέσματα της κάνναβης είναι πολλά και συχνά αποδεικνύονται πιο ισχυρά και υποχωρητικά από τα αντίστοιχα. Πώς είναι αυτό δυνατόν? Η κάνναβη είναι ένα πολύτιμο φυτό, το οποίο προσφέρει πραγματική υποστήριξη στη θεραπεία ακόμη και πολύ διαφορετικών ασθενειών. Ένα από τα κύρια δραστικά συστατικά του, η CBD - που δεν έχει ψυχοδραστικά αποτελέσματα - έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στη θεραπεία διαταραχών της διάθεσης και του ύπνου, του εμμηνορροϊκού πόνου, της επιληψίας, των σεξουαλικών προβλημάτων και επίσης στη θεραπεία χρόνιων πόνων και συμπτωμάτων χημειοθεραπείας.

Η μαριχουάνα είναι τώρα ένα νέο σύνορο της κλινικής θεραπείας πολλών παθολογιών, είτε χρησιμοποιείται σε συμπυκνωμένη μορφή - έλαια ή κρύσταλλοι με βάση την CBD - είτε με τη "φυσική" μορφή του - δηλαδή ταξιανθίες που πρέπει να καπνίζονται ή να χρησιμοποιούνται για την παρασκευή εγχύσεων και τσαγιού από βότανα.

Σίγουρα η χημική σύνθεση της κάνναβης είναι από τη φύση της ισχυρή, τόσο στη θεραπευτική της μορφή, πλούσια σε THC και CBD, και τα δύο στην ελαφριά έκδοση, όπου επικρατεί η CBD ενώ η THC είναι παρούσα σε μικρές ποσότητες (<0,2%) I suoi effetti, però, sono amplificati dalla reazione dell'organismo umano all'interazione con i cannabinoidi: il corpo umano è dotato di un gruppo di recettori, detto endocannabinoid σύστημα που ενεργοποιείται μόλις έρθουν σε επαφή με τα δραστικά συστατικά της κάνναβης .Cannabis light

Ενδοκανναβινοειδές σύστημα
Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα αποτελείται από μια ομάδα υποδοχέων που περιέχονται στα κύτταρα του ανθρώπινου σώματος, οι οποίοι, αλληλεπιδρώντας με τις ενώσεις που υπάρχουν στα φυτά κάνναβης, προκαλούν τα ευεργετικά αποτελέσματα της κάνναβης στο σώμα. Αυτοί οι υποδοχείς υπάρχουν σε όλο το ανθρώπινο σώμα, με υψηλότερες συγκεντρώσεις σε ορισμένες περιοχές, και συνήθως ενεργοποιούνται από τα λεγόμενα ενδοκανναβινοειδή, ενώσεις παρόμοιες με εκείνες της κάνναβης που υπάρχουν φυσικά στο σώμα μας.

Τα μόρια που περιέχονται σε φυτά κάνναβης, που ονομάζονται κανναβινοειδή ή φυτοκανναβινοειδή, έχουν μοριακή δομή πολύ παρόμοια με εκείνη των ενδοκανναβινοειδών που παράγονται από το ανθρώπινο σώμα και, επομένως, ενεργοποιούν τους ίδιους υποδοχείς.

Τόσο η THC όσο και η CBD αλληλεπιδρούν με αυτούς τους υποδοχείς επηρεάζοντας την όρεξη, τις ανοσολογικές λειτουργίες, τη διαχείριση του πόνου και πολλούς άλλους παράγοντες.

Το σύστημα ενδοκανναβινοειδών υπάρχει στο σώμα σχεδόν όλων των θηλαστικών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων. Όλα όσα υπάρχουν στο σώμα έχουν μια ακριβή λειτουργία και το σύστημα ενδοκανναβινοειδών έχει τη λειτουργία να διατηρεί την ομοιόσταση του οργανισμού και να διασφαλίζει ότι οι εσωτερικές ισορροπίες καθενός από εμάς παραμένουν σταθερές με την πάροδο του χρόνου. Αυτό το σύστημα αποτελείται από υποδοχείς που υπάρχουν μέσα στα κύτταρα του σώματος, οι οποίοι αντιδρούν μόνο σε συγκεκριμένα μόρια.

Το ECS (Ενδοκανναβινοειδές Σύστημα) αντιδρά σε όλα τα κανναβινοειδή, τόσο εκείνα που περιέχονται στο φυτό κάνναβης, τα διάσημα φυτοκανναβινοειδή THC και CBD, όσο και εκείνα που παράγονται φυσικά από το ανθρώπινο σώμα, όπως το anandamide. Γιατί αυτό? Όλα τα κανναβινοειδή μοιράζονται μια πολύ παρόμοια μοριακή δομή. Επομένως, οι διαδικασίες ομοιόστασης που ενεργοποιούνται από τα ενδοκανναβινοειδή ενεργοποιούνται επίσης παρουσία THC και CBD.

Αυτό το απίστευτο σύστημα ανακαλύφθηκε από τον Δρ Ralph Mechoulam, του Τμήματος Φαρμακευτικής Χημείας και Φυσικών Προϊόντων στη Σχολή Ιατρικής και Χειρουργικής του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ. Ο Δρ Mechoulam ήταν επίσης αυτός που ανακάλυψε το THC, ως το κύριο ενεργό συστατικό του φυτού κάνναβης. Αυτός ο νονός της κάνναβης διαπίστωσε ότι το σύστημα ενδοκανναβινοειδών αποτελείται κυρίως από δύο υποδοχείς: CB1 και CB2.

Ο υποδοχέας CB1 αλληλεπιδρά με THC μέσω πολύ ειδικών μηχανισμών. Αυτοί οι υποδοχείς βρίσκονται κυρίως στον εγκέφαλο και στα αναπαραγωγικά όργανα ανδρών και γυναικών. Αυτός είναι ο λόγος που το THC όχι μόνο προκαλεί το λεγόμενο ψυχοδραστικό υψηλό, αλλά μπορεί επίσης να δράσει αποτελεσματικά στον πόνο. Ο υποδοχέας CB2 ... αντ 'αυτού, υπάρχει τόσο στο νευρικό σύστημα όσο και στο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι υποδοχείς CB2 φαίνεται να έχουν μια στενή σχέση με το περίφημο θεραπευτικό κανναβινοειδές CBD ... ικανό να ενεργοποιήσει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις αντιδράσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα κανναβινοειδή αλληλεπιδρούν με το σώμα μας με διαφορετικούς τρόπους, οι πιθανές εφαρμογές αυτών των μορίων στον ιατρικό τομέα συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται, όπως και οι μελέτες που αποσκοπούν στην ανακάλυψη νέων.


Ενδογενή κανναβινοειδή (ενδοκανναβινοειδή)
Τα ενδοκανναβινοειδή είναι μια κατηγορία βιοδραστικών λιπιδίων και έχουν από κοινού την ικανότητα να συνδέονται με τους υποδοχείς κανναβινοειδών. Το πρώτο ενδοκανναβινοειδές που ταυτοποιήθηκε το 1992 είναι το anandamide (AEA), ακολουθούμενο από 2-αραχιδονιλογλυκερόλη (2-AG), 2-αραχιδονυλ-γλυκερυλ-αιθέρας (noladin, 2-AGE), virodamine και N-arachidonoildopamine (NADA) πιο πρόσφατα.

Το Anandamideor arachidonoiletanolamide (AEA), είναι ένας νευροδιαμορφωτής που μιμείται τις επιδράσεις των ψυχοδραστικών ενώσεων που υπάρχουν στην κάνναβη, γνωστή ως κανναβινοειδή. Αυτή η ένωση, του οποίου το όνομα προέρχεται από τα σανσκριτικά "ānanda", εσωτερική ευδαιμονία, απομονώθηκε και χαρακτηρίστηκε από τον Τσέχο χημικό Lumír Ondřej Hanuš και τον Αμερικανό φαρμακολόγο William Anthony Devane στο εργαστήριο Raphael Mechoulam στο Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ το 1992. Το CNS βρίσκεται στο επίπεδο της μετασυναπτικής μεμβράνης του εγκεφάλου και, εάν απελευθερωθεί, δεσμεύει τους υποδοχείς CB1. Η παρουσία του έχει επίσης παρατηρηθεί στο πλάσμα υποδηλώνοντας το ρόλο του σε ορμονικό επίπεδο.
Αντίθετα, το 2-AG είναι παρόν σε σημαντικά υψηλότερη ποσότητα και δρα πιο επιλεκτικά στον υποδοχέα CB1. Ο τελευταίος υποδοχέας είναι ο πιο υπεύθυνος για τις διεγερτικές και νευροδιαμορφωτικές επιδράσεις της κάνναβης, ειδικά όσον αφορά την THC.
Το L'N-Arachidonoildopamine (NADA) είναι ένα άλλο ενδοκανναβινοειδές που ενεργοποιεί τους υποδοχείς CB1 και TRPV1 και η δράση του είναι ιδιαίτερα σημαντική στο Substantia Nigra, μια εσωτερική περιοχή του εγκεφάλου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ντοπαμίνης και άλλων νευροδιαβιβαστών. Η δράση του σε αυτήν την περιοχή του εγκεφάλου μελετήθηκε πρόσφατα και ανακαλύφθηκε ότι, μαζί με ορισμένα οπιοειδή, τα ενδοκανναβινοειδή ενεργοποιούν και αναστέλλουν εναλλακτικά μέρη του Substantia Nigra.
Το Palmitoiletanolamide (PEA), η Lysophosphatidylinositol (LPI) και η Noladin είναι άλλα ενδοκανναβινοειδή που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την ικανότητά τους να ενεργοποιούν συγκεκριμένους υποδοχείς. Το PEA δρα περισσότερο στους υποδοχείς PPAR-Alpha, προωθώντας την ανοσοαπόκριση και προστασία έναντι της φλεγμονής, αλλά και στους υποδοχείς CB3 και CB4. Το LPI δρα στους CB3 υποδοχείς προωθώντας τη χωρική μάθηση. Το Noladin, από την άλλη πλευρά, ενεργεί στα CB1, CB2, CB3, TRPV1 και PPAR-Al

  Flowering cannabis

  Cbd Vs Thc
  Τα THC και CBD είναι δύο γνωστά και συχνά συσχετισμένα ακρωνύμια: για παράδειγμα γνωρίζουμε ότι όταν μιλάμε για THC και CBD μιλάμε πάντα για κάνναβη. Και μέχρι στιγμής είναι ξεκάθαρο. Όμως, ενώ η βασική γνώση για την THC είναι αρκετά διαδεδομένη, οι ιδέες είναι λιγότερο σαφείς όσον αφορά την CBD. Ωστόσο, οι χρήστες THC έχουν επίσης λάβει CBD, αν και ίσως χωρίς τη γνώση τους! Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε λίγο για τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ αυτών των δύο ουσιών, απλά για να μην ... κάνουμε όλα τα βότανα μια δέσμη.

  Τι είναι;
  Πρώτα τα αρχικά: Το THC είναι ο χημικός τύπος του Delta-9-tetrahydrocannabinoland CBD σημαίνει κανναβιδιόλη.

  Όπως υποδηλώνει η ομοφωνία, οι δύο είναι στενοί συγγενείς, επειδή και οι δύο είναι φυτοκανναβινοειδή ή δύο από τις πολλές χημικές ενώσεις που υπάρχουν στα διάφορα είδη του γένους κάνναβης (για παράδειγμα, απλά σκεφτείτε ότι στην περίπτωση του sativa κάνναβης υπάρχουν περίπου 70 περίπου δραστικές χημικές ενώσεις).

  Το THC είναι σίγουρα το πιο γνωστό μεταξύ των δραστικών συστατικών της κάνναβης:

  είναι μια ψυχοτρόπη ουσία, δηλαδή μπορεί να τροποποιήσει την ψυχο-φυσική κατάσταση ενός θέματος (αντίληψη, διάθεση, κατάσταση συνείδησης, συμπεριφορά κ.λπ.). Είναι, με απλά λόγια, το άτομο που είναι υπεύθυνο για το λεγόμενο "υψηλό" Το σύνολο των γνωστών επιδράσεων της μαριχουάνας στον καταναλωτή: ευφορία, χαλάρωση, αύξηση βάρους, όρεξη και ούτω καθεξής.

  Το αποτέλεσμα οφείλεται στο γεγονός ότι όταν το THC εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος, συνδέεται με τους υποδοχείς των νευρικών κυττάρων. όταν αυτή η αλληλεπίδραση μεταξύ THC και εγκεφάλου, απελευθερώνεται ντοπαμίνη. Τα αποτελέσματα της THC μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο από δύο ώρες και γίνονται αντιληπτά περίπου 10-30 λεπτά μετά την πρόσληψη. Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από τις συγκεντρώσεις THC στο φυτό, ή μάλλον, αυτές ακριβώς οι συγκεντρώσεις είναι η λεκάνη απορροής μεταξύ απαγορευμένων ειδών κάνναβης και άλλων των οποίων επιτρέπεται η καλλιέργεια. Στην πραγματικότητα, ακριβώς λόγω αυτής της αλλαγμένης κατάστασης συνείδησης, το THC είναι πραγματικά παράνομο στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

  Ταυτόχρονα, ωστόσο, η έρευνα για την THC έφερε στο φως κάποιες ενδιαφέρουσες ιδιότητες της THC που υποδηλώνουν πιθανές θεραπευτικές εφαρμογές και ώθησαν ορισμένες χώρες να την αφαιρέσουν από τη λίστα των απαγορευμένων φαρμάκων: αυτό συμβαίνει σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, Ο Καναδάς και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ξεκινήσει μια δοκιμή με στόχο να συμπεριλάβουν την κάνναβη στα ιατρικά φάρμακα που διατίθενται με ιατρική συνταγή. Στην πραγματικότητα έχει αποδειχθεί ότι το THC μπορεί να δράσει αποτελεσματικά ενάντια σε χρόνιες ασθένειες και διαταραχές διαφόρων ειδών (συμπεριλαμβανομένου του άσθματος και του γλαυκώματος), διεγείροντας την όρεξη, προσφέροντας ανακούφιση και μείωση του πόνου σε περιπτώσεις όπου τα συμβατικά φάρμακα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις επιβλαβείς παρενέργειες.

  Τι είναι το Cbd;
  Και τώρα ας πάρουμε την κύρια διαφορά CBDI από την THC (και - ας το παραδεχτούμε - ο λόγος για τον οποίο έχει παραμείνει εδώ και καιρό στη σκιά του "μεγάλου αδελφού του") είναι ότι η CBD δεν είναι μια ψυχοδραστική ένωση: δεν αλλάζει τις αισθήσεις ή εν συντομία, η κατάσταση της συνείδησης σε σημαντικό βαθμό: δεν "ανεβαίνει". Αυτή η πτυχή της CBD την έχει καταστήσει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για την επιστημονική κοινότητα και για τον ίδιο λόγο δεν υπόκειται σε νομικούς περιορισμούς: καμία χώρα δεν απαγορεύει τη χρήση της CBD (με εξαίρεση το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η CBD είναι μεταξύ του προγράμματος -1 ναρκωτικά και ως εκ τούτου, τεχνικά, παράνομα), και αυτή τη στιγμή διατίθεται στο εμπόριο κυρίως με τη μορφή καραμελών ή τσίχλες, κρέμες και υγρά συμπυκνώματα (τα οποία, ωστόσο, δεν πρέπει να έχουν περιεκτικότητα σε THC άνω του 0,05%).

  Παρόλο που η ιατρική έρευνα στον τομέα αυτό εξακολουθεί να βαθμονομείται από τον κοινό τραυματισμό THC και CBD, το τελευταίο έχει ήδη αποδειχθεί ότι αποτελεί ιδιοκτησία.

  Η CBD είναι στην πραγματικότητα ικανή να αλληλεπιδρά με τα κύτταρα-δέκτες, αυξάνοντας την απόκριση του ανθρώπινου νευρικού συστήματος. Είναι επίσης ένας αποτελεσματικός φυσικός αναστολέας. Αυτές οι αρετές το καθιστούν εξαιρετικό σύμμαχο στη θεραπεία διαφόρων μορφών σχιζοφρένειας, διαταραχής κοινωνικού άγχους και κατάθλιψης.


  Vaporize the Cbd

  The vaporizer is nothing more than a device used to vaporize or spray the active ingredients of a solid or liquid material. Vaporizers contain various types of extraction chambers and are generally made of glass or metal, the vapor generated can be collected in a special collector, or inhaled directly through a sort of mouthpiece. When used correctly, due to the lower temperatures caused by the lack of combustion to burn organic compounds, it produces a significantly more efficient and refined extraction of individual molecules.

  Generally, vaporizers are divided into three categories

  Conducting: the inflorescences inside the heating chamber are burned by a battery-powered boiler.

  Convection: the inflorescences are heated by the use of warm air circulating through the material.

  Hybrids: a mix between the two previous methods: The inflorescences are heated through convection but it also helps with the passage of hot air into the combustion chamber.

  The main difference lies in the different way these accessories heat the grass or extracts that are inserted into them.

  Convection vaporizers heat cannabis indirectly through a flow of hot air until the steam is released. Conduction vaporizers, on the other hand, use direct heat to vaporize plant material. A hot surface (not a flame) comes into contact with the grass or extract to create steam. Most convection vaporizers are tabletop models, equipped with two main systems of use: with balloon or with tube. In the vaporizer with balloon system, the fan must be turned on to push the hot air through the tank in which the substance is contained. The steam created will fill the balloon, which must be disconnected as soon as it fills up in order to suck in the steam.

  Conduction vaporizers on the other hand must be used with chopped grasswhich must be pressed inside the heating tank. In these models the material comes into direct contact with the heating coil, which reaches the desired temperature in a few seconds, allowing the steam to be sucked immediately. This is a much simpler and faster process compared to convection vaporization and also the cost of these models is much lower to that of convection vaporizers. Some have few temperature settings, while the more technological models offer more precise controls and allow you to choose the right temperature to extract terpenes and cannabinoids.

  Unfortunately, however, most conduction vaporizers do not heat dried grass evenly. The plant material closest to the serpentine heats up first, immediately releasing the active molecules, while the grass furthest away from the heat remains almost intact. To avoid waste, it is important to open the tank several times during the session and to stir the grass inside. Usually the conduction vaporizer is small and portable. Some models must be connected to an electrical outlet, but almost all are powered by rechargeable batteries.


  What are the advantages of vaporization?

  The vaporization is certainly the best way to take marijuanaboth to protect health and to make sure that as much of the active substance as possible is used. With vaporization, in fact, you can check the temperature to which light cannabis is subjected, with the result that a large part of the cannabinoids and terpenes contained in it are saved. Eliminating all the damage caused by combustion.


  Cigarettes Vs Vaporizers

  The burning of cannabis is identical - in the manner - to that of tobacco, with which the substance is often mixed precisely so that it can burn better. The recommended temperature for optimal cannabis intake is about 170°....but the combustion is bordering on much higher peaks. This, in addition to generating cancerous substances that are absorbed by the body, it literally blows most of the THC contained in the grass.

  THC does not like temperatures above 157°, and in fact the amount of active ingredient taken by combustion is never more than 25%. By burning, the cannabis molecules break down and give rise to so-called free radicals, which generate toxins that are very harmful to the body. Targeted analyses have shown that the Smoke released from the joints contains only 10% cannabinoids.. The remaining part consists of combustible products, including so-called PAHs, polycyclic aromatic hydrocarbons.

  Vaporization is certainly the best way, both to protect our health and to be sure of take as much of the active substance as possible. With vaporization it is possible to control the temperature to which the cannabis is subjected, with the result that a large part of cannabinoids and terpenes are saved. The THC boils at about 157°, with the result of being able to take about the 46% of the substance contained in the vaporized herb. Contrary to the smoke emitted by the spinel, the steam contains about 90% cannabinoids and only 10% of other substances, however less harmful than those generated by combustion at very high temperatures.


  Temperatures at which individual cannabinoids evaporate

  THC - 157°C

  THC is the most famous cannabinoid and the main responsible for the psychoactive effect of cannabis. It produces both euphoric and analgesic effects and induces a great feeling of relaxation.

  CBD - 160/180°C

  CBD is the most suitable cannabinoid for therapeutic use due to its many beneficial properties. It partly counteracts the effects of THC and is effective in the treatment of disorders such as anxiety and paranoia.

  Delta-8-THC - 175/178 °C

  This cannabinoid is the younger brother of THC, but it is more stable and less psychoactive and has exceptional antiemetic properties.

  CBN - 185 °C

  CBN is usually present in cannabis in small amounts, but its effects are felt. It counteracts THC and has a sedative effect.


  How to choose the right vaporizer for me?

  There are many variables at stake to take into account: how much money do I want to spend? Do I want a home or portable item? If portable with what type of battery? Conducted or conventional? Which brand to choose as the most reliable?

  The world of vaporizers is a world of its own, with its strong pieces and models known to all. It's a fascinating world, but also quite expensive. No doubt more expensive than any lighter kit + maps. But it has to be said that taking cannabis in this way saves on the amount of substance used. Since with vaporization you can assume the 20% more active ingredient than that released by combustion. With significant savings (and probably equal to the cost of a vaporizer) in the long term.

  The first thing to do is to understand your needs: what will I use the vaporizer for? Not all vaporizers are suitable for the use of all substances, each one has its own specifications and accessories. After clarifying this fundamental step, you need to visit the various online sites that produce or sell these devices, to understand technical characteristics, price and convenience.


  CBD and chronic pain

  Cannabidiol and its pain-relieving properties:

  how does it interact with the body and how does it control the pain?

  Studies have shown that cannabidiol is able to influence the chemical processes characteristic of the endocannabinoid called anandamide, one of the neuro-modulatory molecules also associated with pain perception. Other studies report that CBD is able to activate receptors involved with the transmission and chronicisation of pain. Cannabidiol was finally found to be promising for the treatment of two particular types of chronic pain, neuropathic pain and pain due to inflammation.


  CBD and neuropathic pain

  The mechanism of action of cannabinoids was studied in the context of various diseases and conditions leading to a chronic neuropathic pain condition, such as trigeminal neuralgia or chemotherapy cycles. The studies conducted so far have proved lexcellent efficacy of cannabidiol in intervening on neuropathic pain. While other active ingredients of cannabis are already being used in oncology for their effectiveness in relieving nauseacannabidiol, specifically, has proved to be promising towards the neuropathic peripheral pain caused by chemotherapeutic drugs.

  CBD also reduces those complications often associated with chronic pain such as anxiety and depression. According to some studies, CBD, through its interaction with serotonergic system receptorsreduces these comorbidities and helps the patient to cope with his condition.

  Cannabis light

  CBD and inflammatory pain

  Cannabidiol is also used for the treatment of pain caused by inflammation. Various scientific studies investigated the efficacy of cannabidiol on many inflammatory conditions, such as arthrosis. È proven that taking CBD protects the joints against serious damage and reduces inflammation. CBD could be a valid option for the treatment of several situations characterized by inflammatory pain. One studio published in the pages of the European Journal of Pain has shown that CBD applied to the skin can help reduce pain and inflammation due to arthritis.

  Scientific research on the relationship between CBD and pain has made great strides in recent years, and the multiple uses that can be made of the cannabis plant in human and animal health are increasingly being studied. There is still a long way to go but, to date, cannabidiol can be considered a valuable ally to alleviate the suffering caused by a chronic pain condition. More and more doctors, in fact, suggest its use in parallel with other therapies to accompany the daily life of all those people who find themselves forced to live with pain.


  Anxiety

  "a single dose of CBD can reduce and improve the anxiety caused by SPST. (simulation public speaking test) in patients with social anxiety disorder."

  Anxiety and stress are very common and equally general feelings. A state of anxiety can have multiple manifestations and causes, and manifests itself differently in each person. In 2015 it was published in the journal Neuroterapeuthics the review of studies conducted so far aimed at verifying the potential effects of CBD in treating anxiety. The results are very encouraging. The review reviewed 49 preclinical, clinical and epidemiological studies; it also included research using neuroimaging techniques (the technologies that allow the study of brain metabolism).

  From the review, edited by Esther M. Blessing, Maria M. Steenkamp, Jorge Manzanares and Charles R. Marmar of the New York School of Medicine, it was found that preclinical studies have demonstrated the effectiveness of CBD in reducing anxiety caused by many disorders such as post-traumatic stress disorder, generalized anxiety disorder, obsessive-compulsive disorder and many others.

  The study of scientists at the University of Washington dates back to 2018, published in the Journal of Affective Disorders, which took into account a very large sample of people - more than 1,400 volunteers and volunteers - to investigate the effectiveness of cannabis products against anxiety and stress.

  The researchers used an application (Strainprint), with which the participants indicated their data (collected anonymously), the amount and type of cannabis used and, finally, the effects found.

  From the 12,000 responses received by the authors of the study, it was found that more than half (58%) perceived a marked reduction in anxiety. In particular, cannabis with high CBD and low THC content was indicated as the most effective to treat anxiety and depression.

  Cbd oil

  Sleep disorders

  CBD contained in hemp plants has the proven ability to reduce anxiety. The scientific evidence in this field has also led research to be interested in the possibilities of using the cannabidiol to improve sleep quality and combat insomnia. In recent years it has emerged, among many other things, that CBD is helpful in reducing REM sleep disturbances in those people with Parkinson's diseaseand often manifest themselves in physical actions during sleep, putting the individual at numerous risks for his or her own safety. Results like this have prompted the world of researchers to further investigate the role cannabis can play while we sleep.


  CBD and sleep research to date

  The review of all preliminary research on cannabis and insomnia suggest that cannabidiol (CBD) may have a therapeutic potential for the treatment of insomnia. Delta-9 tetrahydrocannabinol (THC), on the other hand, may reduce sleep latency, but may compromise long-term sleep quality.

  CBD has proven to be more than promising for intervention on sleep disorders and, if taken at low doses, on excessive daytime sleepiness. Research on cannabis and sleep, although still in its early stages, has yielded positive results. Further controlled and longitudinal research is essential to improve our understanding of research and clinical implications.


  CBD: anxiety and sleep

  Patients with post-traumatic stress disorder (PTSD) often complain of sleep disorders, such as insomnia or various abnormalities during REM sleep. Cannabidiol (CBD), a component of cannabis, reduces physiological non-REM sleep (NREM) and REM sleep.

  Considering that progression a state of anxiety is caused, in general, by persistent stress over a period of time, some researchers from Taiwan National University wanted to see if cannabidiol would prove effective in mitigating anxiety induced sleep disorders.

  The research team subjected some mice to various standard procedures and then administered them CBD. The researchers immediately noticed that anxiety in general had decreased (confirming the already numerous results in this direction). Moreover, as had been guessed, CBD effectively blocked the state of anxiety that intervened during the REM phase of sleep, allowing the mice long restful rest.

  Cannabis is proving to be more and more a useful ally every day to improve the quality of our rest. The important thing, as always, is consume quality products, certificates and naturally produced.

  Cannabis light

  Epilepsy

  "Cannabidiol is proving effective in drug-resistant patients for some more severe forms of epilepsy, with a reduction in seizure frequency of almost half.

  "In the future in Italy it could become a treatment alternative for tens of thousands of people.", he says Marilena Vecchi, neuroepileptologist of the Department of Women's and Children's Health of the Padua Hospital, responsible for the National Reference Centre Lice for the diagnosis and treatment of childhood epilepsy.

  The CBD The study was presented as a potential drug in the category of antiepileptic drugs, a study conducted by a team of scientists already in February 2016 Israelis showed the potential of cannabidiol. The research was conducted on 74 adolescents suffering from a severe form of epilepsy for about three months.

  The symbolic case that has placed the epilepsy theme at the centre of attention - CBD is to Charlottea 3-year-old girl suffering from 600 seizures a day.

  The effects of CBD on Charlotte were immediate enough to drastically reduce seizures. This obviously led to an extraordinary increase in the quality of life of Charlotte and her family.

  The hope is that the Research and Study on the effectiveness of the CBD in this type of illness goes on consistently to help children with Dravet's Syndrome.


  Other therapeutic effects of CBD

  • Improves symptoms of schizophrenia
   Scientific research has shown that the CBD produces antipsychotic effects and may have an action profile similar to that of other antipsychotic drugs. However, the mechanism by which the CBD performs this action is not yet fully known.
  • Protects against neurodegenerative diseases
   Several studies have shown that the CBD is able to inhibit the formation of the classic "plaques" typical of Alzheimer's disease and reduces the death of brain cells.
  • Relieves nausea
   Cannabis has been used for centuries as an antinausea and antiemetic. One studio on rats in 2012 published in the British Journal of Pharmacology found that the benefits of CBD include antinausea and antiemetic effects.
  • Reduces the incidence of diabetes
   One search in 2006 found that treatment with CBD significantly reduced the incidence of diabetes in non-obese diabetic mice, from an incidence of 86% in untreated mice to an incidence of 30% in CBD-treated mice. Here too, however, further confirmation is being sought.
  • Promotes cardiovascular health
   One Studio dated 2013 and published in the British Journal of Clinical Pharmacology reports that the CBD protects against vascular damage caused by high levels of glucose, inflammation, or by type 2 diabetes.
  • Treatment of multiple sclerosis
   Multiple studies have demonstrated that the CBD - THC combination is effective and well tolerated in the treatment of muscle contraction, pain, sleep disorders and urinary incontinence in people with multiple sclerosis.
  • Rheumatoid arthritis
   Because of its anti-inflammatory effect cannabinoids can provide relief from joint pain and swelling and decrease joint destruction and disease progression. E’ demonstrated that taking CBD protects the joints against serious damage, decreases progression, improves movement, sleep quality and reduces inflammation in just 5 weeks.
  • Helps against acne and psoriasis
   Many studies have shown that cannabidiol has great effectiveness and benefits for our skinwhich has led to its increasing use in cosmetics.
  • Reduces depression
   According to the researchers, CBD is similar in efficacy to antidepressants. One studio found that the antidepressant effects of cannabidiol are fast, continuous over time and comparable to a common antidepressant drug.

  How we grow light cannabis: