Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για τη συγκομιδή μαριχουάνας;

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για τη συγκομιδή μαριχουάνας;

Cannabis light

Αξιολογήστε τη συγκομιδή


Τα φυτά είναι ώριμα, έχουν αναπτυχθεί αργά αλλά στα καλύτερα τους και τώρα είστε σχεδόν στο τέλος. Δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε όλα αυτά γιατί ξεκινήσατε να μαζεύετε τα φυτά κάνναβης πολύ αργά; Όχι, σίγουρα όχι. Ας δούμε λοιπόν μαζί ποιες είναι οι τεχνικές για να καταλάβουμε πότε συγκομιδή και πάνω από όλα για να βεβαιωθούμε ότι το κάνεις σωστά.

Η επιλογή του σωστού χρόνου για μετάβαση στη δεύτερη φάση, δηλαδή ξήρανση, μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ενός μεθυστικού «υψηλού» ή ενός δύσκολου στη διαχείριση «λιθοστρωμένου» αποτελέσματος, και σε κάθε περίπτωση μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ισχύ και την τελική απόδοση. Όταν έρθει η ώρα της συγκομιδής, το πιο συνηθισμένο λάθος είναι η συγκομιδή των φυτών πολύ νωρίς. Για να μην βιάζεστε και να απογοητεύετε τις προσπάθειες και τα έξοδα, πρέπει κανείς να μάθει να ερμηνεύει σήματα που στέλνουν τα φυτά κάνναβης κατά τη φάση της ανθοφορίας.

Υπάρχουν δύο κύριες μέθοδοι για να εκτιμηθεί εάν μια γραμμή είναι έτοιμη για επιλογή: η μέθοδος pistils και η μέθοδος trichome. Τα τριχώματα είναι αναμφίβολα το πιο αξιόπιστο και εκτιμάται από τους καλλιεργητές, αλλά απαιτεί ένα μικροσκόπιο για να είναι σίγουρο για αυτό που δεν μπορείτε να δείτε με γυμνό μάτι. Σε κάθε περίπτωση, και οι δύο μέθοδοι είναι κατάλληλες για αρχάριους καλλιεργητές και είναι πολύ χρήσιμες για να καταλάβουν πότε πρέπει να συγκομίσουν.

Η μέθοδος πιστολιού


Η μέθοδος pistils είναι μια καλή τεχνική για την κατανόηση του πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάρει τα λουλούδια του φυτού κάνναβης, αν και σίγουρα δεν είναι το πιο επιστημονικό.

Το πρώτο ερώτημα, θεμελιώδες και απαραίτητο, είναι: τι είναι τα πιστόλια;

Το πιστόλι è ολόκληρα τα γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα ενός φυτού. Σχηματίζεται από στίγμα, το οποίο χρησιμοποιείται για τη λήψη της γύρης, και από τη γραφίδα που συνδέει το στίγμα με το βοοειδές, το πραγματικό γόνιμο έδαφος αναπαραγωγής για τα αυγά. Τα αρσενικά φυτά κάνναβης δεν παράγουν λουλούδια, αλλά σάκοι γύρης που ανοίγουν όταν είναι ώριμα. απελευθερώνοντας τη γύρη τους σε θηλυκά φυτά με σκοπό τη γονιμοποίησή τους. Για να συμβεί αυτό, η γύρη πρέπει να έρθει σε επαφή με το πιστόλι που στο φυτό κάνναβης μοιάζει με μικρές τρίχες που βγαίνουν έξω από το φλιτζάνι λουλουδιών.

Τα πιστόλια είναι νηματώδεις δομές ... παρόμοιες με τα μαλλιά. Βρίσκονται στις κορυφές, βγαίνουν από τους δίσκους και είναι ορατά με γυμνό μάτι. Στην αρχή της φάσης ανθοφορίας, αυτές οι δομές είναι λευκές. Στη συνέχεια, μισθώνουν κοκκινωπό, καφέ και πορτοκαλί τόνους καθώς τα λουλούδια ωριμάζουν.

Cannabis cultivation

Όταν όλα τα πιστόλια φαίνονται ίσια και λευκά, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μαζευτούν. Μια καλά σχηματισμένη κορυφή, αλλά με όλα τα πιστόλια ακόμα λευκά, διαρκεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν είναι έτοιμη να κοπεί. Στο "ώριμο" φυτό τα πιστόλια αποκτούν σκούρο χρώμα καφέ.

Πότε να μαζέψετε για να λάβετε τη σωστή συγκέντρωση THC;

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η επιλογή του κατάλληλου χρόνου για τη συλλογή της κάνναβης έχει τεράστια επίδραση στην ισχύ της ουσίας μόλις στεγνώσει. Σύμφωνα με τους καλλιεργητές, το κόλπο είναι η συγκομιδή όταν τουλάχιστον το 40-50% των πιστολιών αρχίζουν να παίρνουν πιο σκούρο χρώμα ... χάνοντας δύναμη και τσαλακωμένο. Ωστόσο, εάν επιτευχθούν οι βέλτιστες συγκεντρώσεις THC, είναι σκόπιμο να περιμένετε μερικές ακόμη μέρες.

Όχι μόνο ο συγχρονισμός επηρεάζει την ισχύ, αλλά και την ποιότητα του υψηλού:

  • Εάν συλλέγεται όταν το 40% των πιστολιών είναι καφέ σκουριάς, το υψηλό που προκαλείται θα τείνει να είναι πιο ενεργοποιητικό.
  • Εάν περιμένετε ότι το 50-70% των πιστολιών θα έχει πιο σκούρα χρώση, ξήρανση και μπούκλες, θα έχετε υψηλότερα επίπεδα THC και ένα πιο ευφορικό και ψυχοδραστικό υψηλό.
  • Αν, από την άλλη πλευρά, αποφασίσετε να περιμένετε έως και το 70-90% των πιστολιών να έχουν πιο σκούρα χρώματα, τα εφέ θα είναι πιο χαλαρωτικά, ειδικά ενδείκνυται κατά των επιθέσεων άγχους.

Η στιγμή που συλλέγονται τα μπουμπούκια επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις αισθήσεις που προκαλεί η μαριχουάνα. Επομένως αξίζει να πειραματιστείτε για να διαπιστώσετε ποια "υψηλή" πλησιάζει περισσότερο στις ανάγκες σας.

Όποια και αν είναι η επιλογή σας, να θυμάστε ότι η επιλογή πολύ νωρίς είναι πάντα πολύ χειρότερη από την επιλογή πολύ αργά.

Ακριβώς όπως και στη φάση ανάπτυξης, το σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πώς να παρατηρήσουμε τα διάφορα στάδια της ανάπτυξης των φυτών και τη χρωματική παραλλαγή των πιστολιών.

Cannabis seeds

Η μέθοδος τριχώματος
Η τεχνική του trichome εκτιμάται περισσότερο από τους επαγγελματίες καλλιεργητές γιατί σας επιτρέπει να καθορίσετε το χρόνο x με πολύ υψηλή ακρίβεια. Αυτή η μέθοδος συνίσταται στην παρατήρηση των "τριχοειδών", μικρών αναπτύξεων σε σχήμα μανιταριού που εμφανίζονται στην επιφάνεια των μπουμπουκιών της κάνναβης. Τα «μειονεκτήματα» αυτής της τεχνικής είναι ότι απαιτεί τη χρήση μικροσκοπίου, ή τουλάχιστον μεγεθυντικού φακού, επειδή τα τριχώματα δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι.

Τι είναι τα τριχώματα;

Τα τριχώματα είναι μικρές αναπτύξεις που καλύπτουν μπουμπούκια κάνναβης σε όλη την επιφάνεια. Τα τριχώματα είναι πολύ σημαντικά: είναι μικροί αδένες σε σχήμα μανιταριού, που βρίσκονται στα λουλούδια και τα ρητινώδη φύλλα ζάχαρης, παράγουν την πολύτιμη ρητίνη που περιέχει κανναβινοειδή και τερπένια, τα οποία έρχονται ... διατηρούνται σαν σε μικρά χρηματοκιβώτια. Επομένως, το να είναι σε θέση να αναγνωρίσει το στάδιο ωρίμανσής τους είναι θεμελιώδες για να είναι σε θέση να συλλέξει μια πρώτης τάξεως κάνναβη.

Cannabis

Τα τριχώματα είναι μικροσκοπικά, οπότε ... είναι σχεδόν αδύνατο να τα δούμε με γυμνό μάτι και να εκτιμήσουμε τις αλλαγές. Για να μπορέσετε να τα μελετήσετε με ακρίβεια, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα miscopeΕάν είναι δυνατόν, μια φορητή ψηφιακή συσκευή που μπορεί να συνδεθεί σε έναν υπολογιστή για να παρατηρήσει τα τριχόματα των φυτών σας με τη μέγιστη ακρίβεια. Μια έγκυρη εναλλακτική λύση μπορεί να είναι η χρήση μεγεθυντικού φακού κοσμηματοπωλείου με την οποία μπορεί κανείς να έχει ήδη μια αρκετά λεπτομερή εικόνα.

Αλλά γιατί πρέπει να κοιτάξετε τα τριχοειδή; Ακριβώς όπως και με τα πιστόλια, ακόμη και στην περίπτωση των τριχοσωμάτων ... το σήμα ωρίμανσης δίνεται από μια χρωματική παραλλαγή. Είναι απαραίτητο να περιμένετε να αλλάξουν αυτά τα εξελίξεις από τη διαφανή εμφάνισή τους σε μια πιο γαλακτώδη και πιο αδιαφανή σκιά.

Μέθοδος Trichomes:

Πότε να συλλέξετε;
Η χρωματική παραλλαγή των τριχοειδών δίνει στον καλλιεργητή το σήμα: είναι καιρός να προχωρήσουμε στη δεύτερη και τελευταία φάση, σε εκείνη της συγκομιδής και της ξήρανσης.
Αλλά τι μας λέει η χρωματική παραλλαγή των τριχοσωμάτων;

Όταν το 50-70% των τριχοσωμάτων θα έχουν πιο σκούρο χρωματισμό. το περιεχόμενο THC θα είναι στο μέγιστο και τα φυτά θα είναι έτοιμα για συγκομιδή. Κάτω από το μικροσκόπιο, τα τριχοειδή στην αρχή της ανθοφορίας θα φαίνονται διαφανή, κρυστάλλινα. Αυτό δείχνει ότι τα άνθη δεν έχουν ωριμάσει ακόμη και δεν έχουν φτάσει ακόμη στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Με την πάροδο του χρόνου, τα τριχώματα θα γίνουν πιο σκούρα, έως ότου γίνουν ένα χρώμα γάλακτος. Εφόσον αυτοί οι μικροσκοπικοί παραγωγοί ρητίνης είναι ημιδιαφανείς, τα λουλούδια εκπέμπουν μια ελαφριά μυρωδιά και επομένως πρέπει να αναπτυχθούν περαιτέρω.

Όταν έρθει η ώρα της συγκομιδής, το φυτό θα είναι σε θέση να μας ενημερώσει: τα τριχοειδή θα γίνουν εντελώς αδιαφανή. Αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή THC βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, όπως και τα ψυχοδραστικά αποτελέσματα του φυτού. Είναι η τέλεια στιγμή για να διαλέξετε τις ώριμες κορυφές.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η δράση τη σωστή στιγμή θα επηρεάσει επίσης τις επιπτώσεις της κάνναβης. Εάν συλλέξετε πολύ σύντομα, το αποτέλεσμα θα είναι ήπιο, λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης THC. Όταν το THC βρίσκεται στο αποκορύφωμά του, το αποτέλεσμα θα είναι ευφορικό, θετικό και εντυπωσιακό. Εάν η συγκομιδή αναβληθεί, τα ήδη αδιαφανή τριχώματα θα έχουν πορτοκαλί χρώμα και οι μπουμπούκια που συλλέγονται σε αυτό το στάδιο θα παράγουν περισσότερα φυσικά και ηρεμιστικά αποτελέσματα.

Εάν το άρθρο σας ενδιαφέρει να το μοιραστείτε στο κοινωνικό δίκτυο με την υπόλοιπη Κοινότητα, κάθε μερίδιο μας βοηθά να υποστηρίξουμε το ιστολόγιό μας και να σας κρατάμε 360 ° ενήμερους για τον κόσμο της κάνναβης.

You might also be interested: