Τσάι από ελαφριά κάνναβη

Τσάι από ελαφριά κάνναβη

 

Στη χημεία αυτό το στάδιο ονομάζεται αποκαρβοξυλίωση. Συνοπτικά, η αύξηση της θερμοκρασίας προκαλεί την μετατροπή των οξέων και ανενεργών ουσιών, όπως είναι η THCA και η CBDA, σε THC και CBD, δηλαδή στις δραστικές ουσίες που μας «ενδιαφέρουν». Γι’αυτό λοιπόν θα πρέπει να τη μαγειρέψετε για να επιτύχετε αυτή τη μετατροπή. Η κάνναβη μας, μέσω αυτής της διαδικασίας, θα είναι έτοιμη για το τσάι μας και θα μας προσφέρει ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

 

Υλικά

5 γρ. Ταξιανθίες Κάνναβη light

 

10 γρ. λιωμένο βούτυρο

 

300 γρ. γάλα αμυγδάλου

 

μερικά φύλλα τσαγιού και ένα μεταλλικό πλέγμα τσαγιού για την έγχυση

 

τζίντζερ και κανέλα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Το πρώτο βήμα για την εκτέλεση της συνταγής  είναι η αποκαρβοξυλίωση  των ταξιανθιών της κάνναβης light, για να απολαύσουμε καλύτερα την ουσία CBD, γι’αυτό απλώνουμε τα λουλούδια μας προσεκτικά σε ένα δοχείο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 110 ° για μία ώρα. Η ιδανική και ακριβής θερμοκρασία θα ήταν 106 °, αλλά στους οικιακούς φούρνους τόση ακρίβεια είναι πρακτικά αδύνατη, οπότε αν έχετε ένα συνηθισμένο φούρνο ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 110 ° και μην ανησυχείτε για το αποτέλεσμα. Προσοχή μην ξεπεράσετε τους  120 °! Θα καούν οι ταξιανθίες και θα χάσουν την αποτελεσματικότητά τους.

Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε το βούτυρο, το γάλα, τα φύλλα τσαγιού και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 45 λεπτά. Μετά  παίρνουμε ένα δοχείο, προσθέτουμε ένα λίτρο νερού και το μείγμα με το τσάι, το βούτυρο και το γάλα αμυγδάλου. Βάζουμε τις ταξιανθίες μέσα στο μεταλλικό εγχυτήρα και βράζουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για περίπου είκοσι λεπτά. Πασπαλίζουμε με κανέλα, προσθέτουμε τζίντζερ και μέλι για πιο έντονη γεύση. Το τσάι σας από Κάνναβη light είναι έτοιμο.

 

Αποτελέσματα

Τα ευεργετικά αποτελέσματα είναι πολλαπλά. Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν αναδείξει τη θεραπευτική χρησιμότητα της κάνναβης  για την ανακούφιση από διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με το πεπτικό σύστημα όπως η δυσπεψία, οι κράμπες, η διάρροια και η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Το CBD έχει και άλλες ιδιαιτερότητες και θεραπευτικές ιδιότητες χάρη στην αντιφλεγμονώδη και παυσίπονη δράση του που μπορεί να καταπραΰνει τις φλεγμονές εντέρου, την αρθρίτιδα και άλλα επίπονα προβλήματα υγείας.