Σπορά κάνναβης. Τεχνικές καλλιέργειας

Σπορά κάνναβης. Τεχνικές καλλιέργειας

 

 

Πώς καλλιεργείται η κάνναβη; Πριν από λίγο καιρό θεωρούσαμε αυτήν την ερώτηση ταμπού. Αλλά σε αυτή την ιστορική συγκυρία που ζούμε, τα φυτά Κάνναβης αποκτούν όλο και μεγαλύτερη αίγλη. Αυτό συμβαίνει κυρίως χάρη στην τεράστια εξάπλωση της light κάνναβης.

Πρόκειται για έναν νέο τομέα της παγκόσμιας οικονομίας που κατέρριψε παλαιικές έννοιες και προκαταλήψεις και πυροδότησε δημόσιες συζητήσεις που συνεχίζουν να προκαλούν το ενδιαφέρον των πολιτών μέχρι σήμερα. Ειδικά όσο αφορά το θεραπευτικό κομμάτι.

Με το πέρασμα  του χειμώνα, έρχεται η άνοιξη, και μαζί της η εποχή της σποράς. Αγρότες και καλλιεργητές γνωρίζουν ότι αυτή είναι μια θεμελιώδης στιγμή για την επίτευξη μιας καλής συγκομιδής. Αλλά ας ξεκινήσουμε από την αρχή, πώς προετοιμάζουμε κατάλληλα το έδαφος για την καλλιέργεια κάνναβης;


Προετοιμασία εδάφους και κατάλληλες συνθήκες καλλιέργειας

Η διαμόρφωση του εδάφους είναι θεμελιώδης στην καλλιέργεια κάνναβης. Η κάνναβη έχει αυξημένη προσαρμοστική ικανότητα και μπορεί να καλλιεργηθεί με διάφορους τρόπους. Για να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, πρέπει να δουλέψουμε τη γη σε βάθος και να λάβουμε μέριμνα για καλή αποστράγγιση του εδάφους. Και όχι μόνο. Το έδαφος πρέπει να έχει τη σωστή αναλογία σε θρεπτικά συστατικά και πρέπει να υπάρχει υγρασία σε άριστη ισορροπία.

Το έδαφος στο οποίο καλλιεργούμε είναι σημαντικό. Ακόμα μια σταθερά που δεν πρέπει να παραβλέψουμε είναι η θερμοκρασία του περιβάλλοντος όπου αναπτύσσονται τα φυτά μας. Η ιδανική θερμοκρασία για την καλλιέργεια κάνναβης είναι μεταξύ 19 και 25 βαθμών Κελσίου, δηλαδή ένα ήπιο αλλά όχι πολύ ζεστό κλίμα. Ορισμένες ποικιλίες μπορούν να επιβιώσουν σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός, ακόμη και στους -5 °, αλλά η διαδικασία ανάπτυξης σταματά μετά από υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Το νερό και το φως είναι δύο άλλοι θεμελιώδεις παράγοντες. Το νερό επειδή συμβάλλει ζωτικά στα φυτά και το φως επειδή ευνοεί την βλάστηση και την ανθοφορία. Σε μερικές μελέτες αναφέρεται ότι χρειάζονται τουλάχιστον 250-300 ml βροχής κατά τη διάρκεια της βλαστικής περιόδου. Αν δεν βρέχει, πρέπει να παρέχετε την ίδια ποσότητα μέσω κάποιου συστήματος άρδευσης.

Το φως είναι απαραίτητο για την φυτική ανάπτυξη της κάνναβης, καθώς αυτό το φυτό έχει μεγάλη ανάγκη από φωτεινή ενέργεια. Η κάνναβη είναι ευαίσθητη στις ώρες ηλιακού φωτός, επειδή τείνει να έχει πρώιμες ανθοφορίες, ειδικά όταν οι ημέρες γίνονται μικρότερες. Γι' αυτό το λόγο δεν συνιστάται να σπείρετε πολύ αργά.

To λίπασμα είναι μια από τις παραμέτρους που πρέπει να έχουμε υπό έλεγχο. Ένα χωράφι σπαρμένο με κάνναβη παράγει μεγάλες ποσότητες φυτικού υλικού, σε σχέση με τη σύντομη περίοδο ανάπτυξης του. Είναι σημαντικό να παρέχουμε άζωτο στα φυτά μας (ειδικά τις πρώτες 5-7 εβδομάδες), ενώ το κάλιο και ο φώσφορος είναι σημαντικά κατά την περίοδο της ανθοφορίας.

Στο παρελθόν, στην καλλιέργεια της ιταλικής κάνναβης, χρησιμοποιούσαν κοπριά ως λίπασμα, 20-30 τόνους ανά εκτάριο. Αμέσως μετά τη διασπορά της κοπριάς, έκαναν ένα πρώτο όργωμα και σε δεύτερη φάση, ένα ακόμη βαθύτερο και χρονοβόρο όπου έριχναν και άλλα βιολογικά λιπάσματα από σπόρους (κράμβη, ηλιοτρόπιο, λινάρι κλπ.) ακόμη και από ζωικά απόβλητα.

 

Πώς λιπαίνουμε

Στο DNA μας έχουμε αποτυπωμένο το δέσιμό μας με την φύση που μας περιβάλλει. Καλλιεργούμε τις φυτείες μας έχοντας ως έμβλημα αυτή τη φιλοσοφία. Επειδή αγαπάμε τη φύση και κυρίως τη γη μας.

Εμείς οι Terredicannabis έχουμε μια αποστολή: να καλλιεργούμε κάνναβη με σεβασμό προς το περιβάλλον. Η φύση που επιστρέφει στη φύση! Σεβόμαστε το έδαφος με απλό και φυσικό τρόπο.

Χρησιμοποιούμε τη γη για να φυτρώσουν τα φυτά. Με βιολογικές μεθόδους, με σεβασμό για την περιοχή και τους ανθρώπους που την κατοικούν. Χωρίς να ρυπαίνουμε, χωρίς να χαλάμε το βιότοπο των ζώων. Αντίθετα καλλιεργούμε σε συνεργασία με αυτά και προωθώντας μία συνεχή ανακύκλωση φυσικών πόρων.

Γι 'αυτόν τον λόγο χρησιμοποιούμε χλωρή λίπανση το χειμώνα με τη σπορά "φουλιών". Στο τέλος της συγκομιδής, σπέρνουμε τη γη με κουκιά, διότι πρόκειται για φυτό που αναπτύσσεται γρήγορα και δεν απαιτεί καμία φροντίδα. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα διάφορα ζώα που υπάρχουν στη περιοχή μας, όπως ζαρκάδια, ελάφια, αγριόχοιροι αλλά και πρόβατα, αγελάδες και κοράκια, έρχονται στο χωράφι για να φάνε τα κουκιά

Και όχι μόνο! Τα ζώα αφότου φάνε αυτό το νοστιμότατο φυτό και το γιορτάσουν για τα καλά αφήνουν πίσω τους μεγάλες ποσότητες περιττωμάτων, τα οποία "ψιλοκομμένα και ζυμωμένα" χάρη στο όργωμα και το φρεζάρισμα δημιουργούν μια τέλεια βάση φυσικού λιπάσματος.

 

Σπορά κάνναβης

Η καλύτερη περίοδος για τη σπορά κάνναβης εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Το ημερολόγιο είναι βοηθητικό, αλλά προτιμούμε να χρησιμοποιούμε τις παλιές αγροτικές παραδόσεις. Καιρικές συνθήκες: παραμένουν το μοναδικό βοήθημα που μπορεί να εγγυηθεί μία άριστη σπορά, σε συνδυασμό με άριστες τεχνικές καλλιέργειας.

Θεωρητικά πρέπει να σπείρουμε όταν η θερμοκρασία βρίσκεται στα σωστά επίπεδα (τουλάχιστον 9-11 ° C). Ένα αρκετά ακριβές χρονικό διάστημα για σπορά είναι από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι τις αρχές Απριλίου. Συνήθως κάθε σπόρος χρειάζεται λίγο χρόνο για να βλαστήσει (24-48 ώρες).

Εάν το έδαφος αρδεύεται καλά και το κλίμα είναι ήπιο σε ιδανικές θερμοκρασίες, τα νεαρά φυτά θα φυτρώσουν μετά από μερικές ημέρες (5-10). Είναι σαφές ότι αυτοί οι κανόνες αλλάζουν ανάλογα με τον τύπο κάνναβης που θα φυτέψουμε, το κλίμα, το έδαφος και τις εξωτερικές συνθήκες. Η κλωστική βιομηχανική κάνναβη πρέπει να φυτευτεί το συντομότερο δυνατόν, κάποιες μέρες αργότερα, γύρω στα μέσα Μαρτίου, φυτεύουμε τη κάνναβη που προορίζεται για σπόρους.

Το διάστημα σποράς είναι επίσης σημαντικό. Στην καλλιέργεια για βιομάζα αρκεί να ρίχνουμε το σπόρο κάθε 10-20 εκ., ενώ για να παράγουμε ταξιανθίες, χρειαζόμαστε ένα με ενάμιση μέτρο διάστημα ανάμεσα στα φυτά και συνήθως είναι αρκετό καθώς αποφέρει τον κατάλληλο βλαστικό χώρο.

Μια άλλη παράμετρος, αν σπείρουμε με σκοπό τη συγκομιδή ταξιανθιών είναι η εδαφοκάλυψη. Ένα είδος καλύμματος (από ειδικό υλικό) πάνω στο έδαφος που έχει τρύπες μόνο εκεί που θα φυτέψουμε τους σπόρους. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται για να προστατεύσουμε τους βλαστούς και να εξασφαλίσουμε τη σωστή αναλογία σε θρεπτικά συστατικά (καθώς δεν αναπτύσσονται παρασιτικά χόρτα που θα "κλέψουν" τη ζωογόνο δύναμη από τα φυτά κάνναβης. Επιπροσθέτως, αυτό το σύστημα ρυθμίζει τη ροή του νερού της βροχής, εξασφαλίζοντας σωστή ποσότητα υγρασίας.

Τέλος, το βάθος της σποράς. Το ιδανικό βάθος φτάνει τα 3-5 εκ. Προσέξτε να μην κάνετε τα αυλάκια πιο βαθιά αλλιώς οι βλαστοί θα δυσκολευτούν να φτάσουν στην επιφάνεια. Αλλά ούτε και πολύ ρηχά. Φυτεύοντας σε βάθος ενός εκατοστού, προσφέρουμε ένα πολύ ξηρό κρεβάτι στο σποράκι μας και θα προκαλέσουμε ακανόνιστη βλάστηση.

Όλα αυτά ισχύουν για την υπαίθρια καλλιέργεια. Υπάρχουν διαφοροποιημένοι κανόνες για indoor καλλιέργεια. Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.

Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σπείρετε. Και μετά τη σπορά ...