Πώς να κατανοήσετε την ποιότητα του χασίς.

Πώς να κατανοήσετε την ποιότητα του χασίς.

 

 

Πώς να κατανοήσετε την ποιότητα του χασίς

Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε πώς να κατανοήσουμε την ποιότητα του κατακερματισμού που αγοράζουμε, πολύ συχνά, εάν δεν χρειάζεται πάντα να ασχολούμαστε με προϊόντα των οποίων η καταγωγή δεν γνωρίζουμε. Συγχρόνως, πρέπει να δώσουμε προσοχή στα προϊόντα κοπής και κακής ποιότητας που μπορούν να βλάψουν την υγεία μας. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο για να μάθετε πώς να αποφύγετε το σχίσιμο και να έχετε τη γνώση για να καταλάβετε εάν ένα προϊόν είναι ποιότητας ή όχι. Συγκεκριμένα θα μιλήσουμε για:

Τι να κοιτάξουμε για να είμαστε σίγουροι για αυτό που αγοράζουμε;
Από πού προέρχεται το κατακερματισμό
Χασίς, τσάρα και παρόμοια
Πώς να αναγνωρίσετε ποιοτικό κατακερματισμό;

Cannabis light

Τι να κοιτάξουμε για να είμαστε σίγουροι για αυτό που αγοράζουμε;

Το Hashish είναι η ρητίνη που λαμβάνεται από το θηλυκό φυτό κάνναβης ταξιανθιών, ιδιαίτερα από το Cannabis indica. Είναι μια ουσία που, σε συνδυασμό με μια μεταβλητή ποσότητα καπνού, απορροφάται μέσω της καύσης, όπως και για τις ταξιανθίες της κάνναβης.

Το δραστικό συστατικό που είναι υπεύθυνο για τις ψυχοδραστικές του ιδιότητες είναι το THC (δέλτα-9-τετραϋδροκανναβινόλη), το οποίο υπάρχει σε όλα τα συστατικά του φυτού κάνναβης, αλλά ειδικά στη ρητίνη που καλύπτει τα λουλούδια. Πώς υπάρχει μια άπειρη ποικιλία φυτών κάνναβης, με τον ίδιο τρόπο μπορούν να ληφθούν πολλές διαφορετικές ιδιότητες του κατακερματισμού, ανάλογα με το βότανο που χρησιμοποιείται και τη διαδικασία που επιλέχθηκε για την απόκτηση του.


Από πού προέρχεται το κατακερματισμό;


Οι τρόποι του χασίς είναι (σχεδόν) άπειροι. Μπορεί να ληφθεί με διαφορετικούς τρόπους, οι οποίοι ποικίλλουν ανάλογα με τη χώρα στην οποία παράγεται. Σε χώρες της Ασίας - κυρίως στο Αφγανιστάν, το Νεπάλ, την Ινδία, το Πακιστάν και τις χώρες των Ιμαλαΐων - λαμβάνεται με τρίψιμο των χεριών σας στις ταξιανθίες.

Η ρητίνη προσκολλάται στις παλάμες των χεριών, από τις οποίες στη συνέχεια αφαιρείται με ξύστρα. Στη συνέχεια ζυμώνεται (συνήθως με τσάι ή νερό) και πιέζεται για να πάρει κέικ. τότε είναι έτοιμο να διατεθεί στην αγορά. Το κατακερματισμό που λαμβάνεται με αυτήν την τεχνική είναι σκούρο καφέ στο εξωτερικό, ενώ εσωτερικά είναι ανοιχτό καφέ / πράσινο.

Οι περιοχές της Μέσης Ανατολής είναι γνωστές για μια άλλη τεχνική παραγωγής κατακερματισμού, διαφορετική από την ασιατική, αλλά ισχύει εξίσου στα αποτελέσματα.

Στην Τουρκία, το Μαρόκο και το Λίβανο, το κατακερματισμό που έχετε κοσκινίσει με λουλούδια κάνναβης που είχαν προηγουμένως αποξηραθεί. Με αυτήν την τεχνική, λαμβάνεται μια ρητίνη με σκονισμένη εμφάνιση, η οποία στη συνέχεια θερμαίνεται και συμπιέζεται για τη λήψη κέικ.

Έχει ένα χρώμα που κυμαίνεται από κίτρινο σε καφέ και είναι πιο ξηρό από την ασιατική αδερφή του.

Αυτός ο τύπος κατακερματισμού μπορεί να είναι εξαιρετικής ή κακής ποιότητας, ανάλογα με το πόσες φορές το φυτό κοσκινίζεται: ο καλύτερος «καπνός» θα είναι αυτός του «πρώτου ξυλοδαρμού» που θα περιέχει όλο το καλύτερο μέρος της ρητίνης, ενώ εκείνοι που λαμβάνονται από Τα επόμενα "κτυπήματα" θα είναι λιγότερο ισχυρά ως αποτέλεσμα και γεύση. Επίσης σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιούν πρόσθετες ουσίες για να κάνουν το κατακερματισμό συμπαγές και λείο. Γενικά στη Μέση Ανατολή, χρησιμοποιούνται χέννα, άμμος, πίσσα και διάφορα έλαια, όπως φοινικέλαιο ή λάδι καρύδας.

Cannabis seeds


Χασίς, Χάρας και παρόμοια
Όπως ήδη αναφέρθηκε, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πάρετε τον "καπνό". Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι καπνού, καθώς δύο είναι οι πιο συνηθισμένες τεχνικές για την απόκτησή του: μιλάμε για χασίς και τσάρα, αντίστοιχα καταγωγής Μέσης Ανατολής και Ασίας.

Ο όρος χασίς χρησιμοποιείται συχνά για να μιλάμε για «κάπνισμα» γενικά, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας τύπος καπνού που παράγεται στη Μέση Ανατολή. Στις χώρες της Βόρειας Αφρικής - όπως το Μαρόκο ή την Αίγυπτο, διάσημοι παραγωγοί χασίς - κόβονται και συγκομίζονται ώριμα φυτά.

Στη συνέχεια, σε κλειστό δωμάτιο ή μέσα σε πλαστικές σακούλες, ανακινείται και χτυπιέται, συλλέγοντας τη ρητίνη, τα θηλυκά άνθη και τα μικρά κομμάτια του φυτού σε πλαστικό φύλλο ή σε μπανιέρα.

Αυτή η σκόνη στη συνέχεια συμπιέζεται μερικώς και υποβάλλεται σε επεξεργασία με το χέρι (είναι το πιο πολύτιμο μέρος). από τον επόμενο ξυλοδαρμό θα λάβετε νέα σκόνη που θα πιέζεται από μηχανή για την παραγωγή εμπορικού χασίς.


Το χάρισμα του ινδικού καπνού ή αλλιώς φτιαγμένο σύμφωνα με την παραδοσιακή ασιατική τεχνική.

Παράγεται συλλέγοντας τη ρητίνη φυτά κάνναβης, των οποίων οι φρέσκες ταξιανθίες τρίβονται στα χέρια. Η ρητίνη που κολλά στο δέρμα στη συνέχεια αφαιρείται με ξύστρα και αναμιγνύεται σε μικρές μπάλες.

Διαφέρει από το μαροκινό χασίς για την επεξεργασία, η οποία λαμβάνει χώρα με την εξαγωγή της ρητίνης από το ζωντανό φυτό, ενώ για το χασίς που παράγεται στο Μαρόκο, συνίσταται στην καταπολέμηση των ταξιανθιών των κομμένων φυτών. Αυτός ο τύπος επεξεργασίας καθιστά το Charas πολύτιμο και πολύ ευχάριστο στην εμφάνιση και τη μυρωδιά, παρόμοιο με τη φρέσκια κάνναβη.
Δεν είναι εύκολο να βρεθεί, τόσο για γεωγραφικούς λόγους όσο και επειδή μπορεί να παραχθεί μόνο κατά τη φάση ανθοφορίας της κάνναβης, καθώς η αποθήκευση για μεταγενέστερη παραγωγή δεν είναι δυνατή, όπως και για το μαροκινό χασίς.

Υπάρχει ένας τρίτος τύπος χασίς, ολλανδικής δημιουργίας, που ονομάζεται ice-o-lator: βάζετε τα σχοινιά ώριμα σε μια λεκάνη γεμάτη νερό και πάγο ... στη συνέχεια θρυμματίζονται με ένα minipimer.

Το μείγμα χύνεται πάνω από ένα ευρύ κόσκινο τοποθετημένο πάνω από ένα δοχείο, για να φιλτράρει κλαδιά και φύλλα. Αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά και διηθήστε ξανά το ίζημα με ένα λεπτότερο κόσκινο. Στη συνέχεια, η δεύτερη ένωση συμπιέζεται και ξηραίνεται. Όταν δεν πιέζεται, μοιάζει με συσσώρευση μικρών κρυστάλλων ή κόκκων, λίγο πολύ μικρών, με μάλλον ομοιόμορφο χρωματισμό.
Πώς να αναγνωρίσετε ποιοτικό κατακερματισμό;
Μπορείτε να αναγνωρίσετε καλής ποιότητας κατακερματισμό με την πρώτη ματιά. Πως το κανεις? Πρέπει να γνωρίζετε μερικές σημαντικές λεπτομέρειες, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να καταλάβετε σε μια στιγμή τι αγοράζετε.

Η εμφάνιση


Ένα καλής ποιότητας ξηρό κοσκινισμένο κατακερματισμό μπορεί να έχει διαφορετικές πτυχές. Κανονικά, είναι ελαφρώς καφέ, τείνει να ξανθιά με μια αρκετά αμμώδη υφή. Όσοι πιέζονται περισσότερο, από την άλλη πλευρά, τείνουν να έχουν μια πιο σκούρα καφέ απόχρωση ... γυαλιστερή και συμπαγής στο εξωτερικό και πιο καθαρή στο εσωτερικό. Αντίθετα, τα Charas πρέπει να είναι λεία και μαύρα (ή σκούρα καφέ) και πολύ κολλώδη στην αφή. Ωστόσο, οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του καφέ πρέπει να είναι ορατές στο εσωτερικό τους, με ακόμη και πρασινωπούς τόνους.

Η συνέπεια


Το κατακερματισμό πρέπει να είναι μαλακό, κολλώδες εάν είναι Charas, σκονισμένο εάν είναι Μέσης Ανατολής. Ο ευκολότερος τρόπος για να μάθετε εάν έχετε αγοράσει κατακερματισμό καλής ποιότητας είναι να το υποβάλετε στη δοκιμή φυσαλίδων. Λαμβάνετε ένα μικρό δείγμα καπνού και το θερμαίνετε με τη φλόγα. Εάν το κατακερματισμό περιέχει πραγματική ρητίνη κάνναβης, θα τηγανίσει σε δευτερόλεπτα. Εάν δεν τηγανίζει καθόλου ή δεν τηγανίζει πάρα πολύ, σημαίνει ότι έχει "κοπεί" με λίγο ή πολύ φυσικά πρόσθετα.

Εάν το άρθρο σας ενδιαφέρει να το μοιραστείτε στο κοινωνικό δίκτυο με την υπόλοιπη Κοινότητα, κάθε μερίδιο μας βοηθά να υποστηρίξουμε το ιστολόγιό μας και να σας κρατάμε 360 ° ενήμερους για τον κόσμο της κάνναβης.