Πώς να αναγνωρίσετε το ποιοτικό χασίσι ;

Πώς να αναγνωρίσετε το ποιοτικό χασίσι ;

Εκείνοι που αγαπούν τα λουλούδια κάνναβης, συνήθως αγαπούν επίσης και το χασίς που παράγεται από αυτά. Γνωστό ως "καπνός", το χασίς είναι πάντα προϊόν του φυτού κάνναβης, αλλά σε αντίθεση με τα λουλούδια υποβάλλεται σε επεξεργασία. Τον τελευταίο καιρό στον κόσμο της πιστής κάνναβης, έχει εισέλθει ένα είδος χασίς υψηλής περιεκτικότητας σε CBD, το οποίο παράγεται από τα πιο ρητινώδη φυτά βιομηχανικής κάνναβης και καλλιεργειών ελαφριάς κάνναβης και σίγουρα αξίζει μια δοκιμή. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τη δραστική ουσία, είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε το χασίς καλής ποιότητας πριν το αγοράσουμε. Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε ακριβώς με αυτό, να τι θα δούμε συγκεκριμένα:

  1. Τι είναι το χασίς και πώς μπορείτε να το πάρετε
  2. Διαφορά μεταξύ κάνναβης και χασισιού
  3. Ανάλυση του χασίς
  4. Τα προβλήματα τού χασισιού
  5. Ποιοτικό χασίσι

terre di cannabis

Τι είναι το χασίς και πώς μπορείτε να το πάρετε

Το χασίς είναι το πιο διάσημο από τα πολλά συμπυκνώματα που μπορούν να ληφθούν με τη θεραπεία των λουλουδιών κάνναβης, πιο συγκεκριμένα είναι ρητίνη κάνναβης.

Είναι αυτονόητο, επομένως, ότι όσο υψηλότερη είναι η ποιότητα του φυτού κάνναβης, τόσο υψηλότερη είναι η ποιότητα του χασίς. Το ίδιο ισχύει και για τη δραστικότητα ή τα ενεργά συστατικά, αν εξάγουμε το χασίς από μια ελαφριά μαριχουάνα θα έχουμε έναν ελαφρύτερο καπνό, αν το εξάγουμε από μια ισχυρή ποικιλία, τότε θα έχουμε ένα πολύ ισχυρό χασίς.

Και πάλι, αν εξάγουμε χασίς από ένα νόμιμο φυτό κάνναβης, θα έχουμε ένα νόμιμο χασίς με βάση την CBD και με ποσοστό THC λιγότερο από το 0,2%.  Ανάλογα με τον τύπο του χασίς που θέλετε να παράγετε, χρησιμοποιείτε μια συγκεκριμένη διαδικασία εξαγωγής.

  • Ξηρή εκχύλιση: είναι κλασική εκχύλιση, τα λουλούδια κάνναβης και συχνά άλλα μέρη φυτικής ύλης που εξακολουθούν να είναι πλούσια σε τρίχωμα, όπως τα φύλλα μαριχουάνας, συγκομίζονται και κτυπιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κόσκινο. Η σκόνη που πέφτει στο κόσκινο, βασικά ένα συμπύκνωμα δραστικού συστατικού, πιέζεται με ένα κατάλληλο εργαλείο και ιδού, έτοιμο το χασίς μας. Αυτό συμβαίνει και με τους μύλους κάτω από ένα συλλέκτη, αφού κόψουμε φύλλα για αρκετούς μήνες, μπορούμε να ανοίξουμε το δοχείο, να χύσουμε τη σκόνη σε μια επιφάνεια και να την πιέσουμε σωστά. Ορίστε ένα απλό, αλλά πολύ ισχυρό σπιτικό χασίς.
  • Τρίψιμο μεταξύ των παλαμών των χεριών: ίσως η ευκολότερη τεχνική για την παραγωγή χασίς, είναι χαρακτηριστική της Ινδίας. Τα λουλούδια κάνναβης και μερικές φορές ακόμη και τα φύλλα, συλλέγονται από το φυτό κάνναβης και τρίβονται για πολύ και ενεργητικά μεταξύ των παλαμών των χεριών. Στη συνέχεια, απλώς τρίψτε τις παλάμες των χεριών σας μεταξύ τους και η ρητίνη θα βγει σχηματίζοντας μια μπάλα από χασίς. Αν και είναι μια αρκετά ακατέργαστη τεχνική, είναι αυτή που χρησιμοποιείται για την παρασκευή τσάρας, ενός τύπου χασίς που έχει μεγάλη αξία λόγω της γεύση και των ιδιοτήτων του. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι παλάμες των χεριών πρέπει να είναι πολύ καθαρές, διότι οι τυχόν ακαθαρσίες θα συλλέγονταν με τη ρητίνη.
  • Εκχύλιση με ice-o-lator: είναι μια μέθοδος εκχύλισης που χρησιμοποιεί κρύο νερό και ξηρό πάγο για να διαχωρίσει τα τριχώματα και να αποκτήσει τη ρητίνη. Τα λουλούδια κάνναβης και το υπόλοιπο φυτικό υλικό τοποθετούνται σε έναν κάδο με πάγο και κρύο νερό και στη συνέχεια αναταράσσονται και αναμειγνύονται για λίγο. Όλα πρέπει να φιλτράρονται σε μια ειδική σακούλα πολλαπλών στρωμάτων με ολοένα και πιο λεπτό τρίχωμα, που ονομάζονται ice-o-lator, μέσω του οποίου τα τριχώματα μπορούν να διαχωριστούν και να συλλεχθούν στα διαφορετικά στρώματα, λαμβάνοντας έτσι διαφορετικούς βαθμούς καθαρότητας του προϊόντος. Αυτή είναι η τεχνική που χρησιμοποιείται για της διάσημες και πολύ αγαπημένες φυσαλίδες χασίσι.

Terre di cannabis

Διαφορά μεταξύ κάνναβης και χασισιού

Η κύρια διαφορά μεταξύ κάνναβης και χασίς είναι ότι ο πρώτος όρος αναφέρεται στις εισροές του φυτού κάνναβης, το κλασικό φυτό στο οποίο έχουμε συνηθίσει εν ολίγοις.

Το χασίσι, από την άλλη πλευρά, είναι αυτό που γνωρίζουμε ως "καπνός", και έρχεται σε στερεά δισκία. Είναι ένα συμπύκνωμα που παράγεται μέσω μιας διαδικασίας εκχύλισης και όπως έχουμε ακριβώς δει με τη διαδικασία εκχύλισης, μια ποικιλία μπορεί να φέρει διαφορές σε σύγκριση με μια άλλη.

Όντας σε ένα συμπύκνωμα, η δραστική ουσία είναι παρούσα σε ένα μεγαλύτερο ποσοστό, ώστε η επίδραση είναι πολύ ισχυρή.

Μια άλλη διαφορά είναι στον τρόπο κατανάλωσης, αν στην πραγματικότητα μπορούμε να εξατμίσουμε τα λουλούδια κάνναβης οποιασδήποτε ποικιλίας χωρίς προβλήματα, μπορούμε να εξατμίσουμε το χασίς μόνο ορισμένων ποικιλιών, εκείνων που κοσκινίζονται στεγνά, τα οποία είναι λίγο λιγότερο κολλώδη και σπάνε εύκολα σε μεμονωμένα κομμάτια έτυμα για να εξατμιστούν.

Ακριβώς λόγω των ορίων που συνδέονται με την εξάτμιση του χασίς προτιμάται η κάνναβη για θεραπευτικούς σκοπούς, δεν είναι τυχαίο που μιλάμε για ιατρική κάνναβη και όχι για θεραπευτικό χασίς.

terre di cannabis

Ανάλυση του χασίς

Όπως και με τα λουλούδια κάνναβης, είναι σημαντικό να μάθουμε πώς να διακρίνουμε το ποιοτικό χασίς από το φτωχό χασίς, ώστε να αποφύγουμε περιττές αγορές, αλλά κυρίως για να αποφύγουμε τη λήψη ουσιών που δεν είναι ενεργές ή σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και επιβλαβείς για την υγεία μας.

Σε περίπτωση που αγοράσουμε νόμιμη κάνναβη, και αν έχουμε την δυνατότητα, καλό θα ήταν να μην ξεχάσουμε να διαβάσουμε προσεκτικά τις πληροφορίες που περιέχονται στα πακέτα ή στην ιστοσελίδα.

Ας δούμε τότε ποια στοιχεία πρέπει να αναλυθούν για να βεβαιωθείτε ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ποιοτικό προϊόν:

  • Εμφάνιση: Το ποιητικό χασίς είναι τόσο συμπαγές όσο μία μπάρα ή ένα κομμάτι σοκολάτας. Ο σπόρος μπορεί να εξαρτάται από τον τύπο του χασίς, αμμώδη και σκονισμένο ή μαλακό και λαστιχωτό. Ένας πολύ καλός τρόπος για τον έλεγχο της ποιότητάς του είναι να το θερμάνετε κάτω από τη φωτιά. Κοιτάξτε προσεκτικά, αν σχηματίζονται φυσαλίδες σαν αυτές στο τηγάνισμα, αυτό σημαίνει ότι το προϊόν που έχετε στα χέρια σας είναι πλούσιο σε τρίχωμα και ως εκ τούτου εξαιρετικής ποιότητας
  • Χρώμα: Ανάλογα με την ποικιλία, ο καπνός μπορεί να είναι καφέ, ή μαύρος.  Μπορεί να κυμαίνεται από ανοιχτό καφέ έως σκούρο καφέ ή από περισσότερο ή λιγότερο έντονο μαύρο. Μερικοί τύποι χασίς είναι σκούροι καφέ-μαύροι έξω και ανοιχτό καφέ μέσα. Ο καπνός δεν πρέπει να έχει πρασινωπές αποχρώσεις ή ίχνη φυτικής ύλης
  • Αφή: το χασίς δεν πρέπει ποτέ να είναι ξηρό. Τείνει να είναι μαλακό, λίγο κολλώδες και εύκολα εύπλαστο. Οι σκληρότερες ποικιλίες πρέπει να μαλακώνουν αμέσως όταν θερμαίνονται με τη φλόγα. Καλύτερα να είστε επιφυλακτικοί με τον υπερβολικά σκληρό καπνό ή με το αν καταρρέει μεταξύ των δακτύλων σας.
  • Οσμή: τα αρώματα του χασίς θα πρέπει να εκλαμβάνονται με την "γυμνή μύτη, αυτό σημαίνει ότι χωρίς θέρμανση του καπνού θα πρέπει να είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε την μυρωδιά του, μια αλάνθαστη έντονη και γλυκιά μυρωδιά.  Εάν ο καπνός βρωμάει ή μυρίζει ύποπτα, η συμβουλή μας είναι να τον πετάξετε επειδή μπορεί να έχει αναμιχτεί με άλλες ουσίες.
  • Γεύση: μια ευχάριστη και γλυκιά επίγευση είναι χαρακτηριστικό ενός ποιοτικού χασίς, ενώ μια βαριά και ξινή επίγευση είναι σημάδι ενός φτωχού καπνού.
  • Αποτελέσματα: εάν είναι υψηλό σε THC, ένα ποιοτικό χασίς έχει ένα πολύ ισχυρό αποτέλεσμα, το οποίο γίνεται αισθητό και είναι ανθεκτικό με την πάροδο του χρόνου. Εάν είναι υψηλό σε CBD, οι χαλαρωτικές του επιδράσεις θα πρέπει να γίνουν αισθητές σχεδόν αμέσως.

terre di cannabis

Τα προβλήματα τού χασισιού

Δυστυχώς, δεν είναι όλοι οι παραγωγοί χασίς σοβαροί και δεν λειτουργούν όλοι ηθικά και ειλικρινά. Έτσι για να εξοικονομήσει και να κερδίσει περισσότερα, κάποιος αναμιγνύει το χασίς ή την κάνναβη με άλλες ουσίες.

Αυτή η τροποποίηση σημαίνει μόλυνση των ταξιανθιών πριν από τη διαδικασία εκχύλισης. Κυμαίνεται από το αβλαβές άμυλο, την πιο επιβλαβή άμμο και το εκλεπτυσμένο γυαλί, έως το επικίνδυνο καουτσούκ από τους τροχούς του αυτοκινήτου.

Το περίφημο "ελαστικό", ένας όρος που χρησιμοποιείται για να αναφερθεί σε έναν καπνό χαμηλής ποιότητας που περιέχει τα πάντα εκτός από ρητίνη κάνναβης, προέρχεται από αυτήν την επικίνδυνη συνήθεια ορισμένων πολύ ανήθικων παραγωγών χασίς.

Ένα άλλο πρόβλημα μπορεί να σχετίζεται με την πρώτη ύλη με την οποία παράγεται χασίς. Εάν το φυτό μαριχουάνας δεν καλλιεργήθηκε καλά, εάν καλλιεργήθηκε με φυτοφάρμακα, εάν η ανθοφορία εξαναγκάστηκε να προκύψει πολύ νωρίς, τα άνθη της κάνναβης μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα καθαρά ή μη αρκετά πλούσια σε τριχώματα.

Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να καταλήξουμε με λίγο καθαρό χασίσι ή χασίσι με χαμηλό δραστικό συστατικό.

terre di cannabis

Ποιοτικό χασίσι

Αν έπρεπε να οργανώσετε μια μικρή γευσιγνωσία με τις καλύτερες ποικιλίες χασίς, ποιες θα επιλέγατε;

Να μερικές συμβουλές για να μην κάνετε λάθος:

  • Charas (THC): όπως έχουμε δει, παράγεται με τρίψιμο μεταξύ των παλαμών των χεριών. Έχει έντονο άρωμα και γεύση αλλά και ένα πολύ ισχυρό ψυχοδραστικό αποτέλεσμα, με περιεκτικότητα σε THC που μπορεί να φτάσει ακόμα και το 26%.  Είναι εξαιρετικά εύπλαστο, αλλά δεν συνεργάζεται πολύ εύκολα.
  • Hash 00 (CBD): συμπύκνωμα 100% νόμιμης ρητίνης με ανοιχτό καφέ χρώμα ή μελί με περιεκτικότητα σε CBD περίπου 20% και ποσοστό THC 0,2%, όπως απαιτείται από το νόμο.
  • Afgano (THC): το περιεχόμενο THC φτάνει μόνο το 7%, οπότε το ψυχοδραστικό αποτέλεσμα είναι ισορροπημένο και ποτέ υπερβολικό. Έχει σκούρο καφέ ή μαύρο χρώμα, έχει πικάντικο άρωμα και έντονη, πικάντικη γεύση.
  • Choco Hash (CBD): Με περιεκτικότητα σε CDB περίπου 18%, έχει ένα χρώμα παρόμοιο με αυτό της σοκολάτας γάλακτος και ένα έντονο και ωραίο άρωμα, αυτός εδώ είναι ένας άλλος απολύτως νόμιμος τύπος χασισιού.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο τότε μοιραστείτε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φίλους, γνωστούς και οικογένεια, καθώς κάθε μετοχή μας βοηθά να υποστηρίξουμε το Blog μας και να σας κρατάμε πάντα ενήμερους για ότι αφορά τον κόσμο της κάνναβης.