Πως διατηρείται η Κάνναβη;

Πως διατηρείται η Κάνναβη;

 

 

Πως διατηρείται η Κάνναβη; Αυτή η ερώτηση μέχρι πριν λίγα χρόνια αποτελούσε φαινομενικά ένα «ζήτημα» που αφορούσε ελάχιστους. Πλέον πρόκειται για μία συνηθισμένη και αρκετά κοινή ερώτηση, ειδικά σε αυτή τη ιστορική συγκυρία που καθημερινά παρατηρούμε μία ραγδαία εξάπλωση της Κάνναβης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κι αυτό χάρη στην αυξητική ανάπτυξη της αγοράς της light Kάνναβης η οποία κατά κάποιον τρόπο έχει καταρρίψει κάποιες προκαταλήψεις και χάρη στην καλύτερη πληροφόρηση των καταναλωτών που όλο και περισσότερο στρέφονται στην Κάνναβη ως ένα εναλλακτικό και φυσικό γιατρικό.

Η σύγχρονη κοινωνία, χάρη στη αδιάκοπη μελέτη της επιστημονικής κοινότητας, εκφράζει όλο και πιο δυναμικά το ενδιαφέρον της για τη θεραπευτική Κάνναβη. Τα τελευταία χρόνια οι ειδικές μελέτες  πάνω σε συγκεκριμένες ασθένειες αυξήθηκαν εκθετικά. Ακόμα και οι πολιτικοί φαίνεται να «ξυπνούν» από το λήθαργο που είχαν πέσει για πάρα πολλά χρόνια.

Πράγματι, όλο και πληθαίνουν οι θετικές απόψεις γιατρών σε δημοσιεύσεις και επιστημόνων σε έρευνες που προκαλούν τον πολιτικό κόσμο και την κοινωνία των πολιτών. Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου που η εναρκτήρια γραμμή είναι τα δικαιώματα των ασθενών και η γραμμή τερματισμού η ευεξία των ανθρώπων.

Γι’ όλους αυτούς τους λόγους η Κάνναβη έχει αρχίσει να αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας μας και μαζί της όλα τα μυστικά και οι ιδιαιτερότητες ενός φυτού με μοναδικές ιδιότητες, μα για το οποίο δεν ξέρουμε και τόσα πολλά.

Συνήθως η καλλιέργεια θεωρείται ο  πιο σημαντικός κρίκος της διαδικασίας παραγωγής. Πράγματι έτσι είναι! Ο σωστός τρόπος καλλιέργειας έχει θεμελιώδης σημασία. Αλλά δεν είναι το παν.

Παρόλο που η καλλιέργεια απαιτεί μεγάλη επιμέλεια, επειδή είναι μία διαδικασία αρκετά χρονοβόρα και συμπεριλαμβάνει διάφορες εργασίες, η αποξήρανση, η κατεργασία και ο τρόπος συντήρησης της Κάνναβης είναι εξίσου σημαντικές.

Εφόσον στοχεύουμε σε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας.

 

Μα πώς διατηρείται η μαριχουάνα;

Η σωστή συντήρηση της κάνναβης συντελεί στην μακροπρόθεσμη εξασφάλιση της υψηλής ποιότητας του προϊόντος. Όταν αγοράζουμε Κάνναβη και κυρίως όταν την καλλιεργούμε (άρα κατέχουμε μεγαλύτερη ποσότητα), πρέπει να την διατηρούμε όσο το δυνατόν πιο σωστά. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε αναλλοίωτες κάποιες από τις κύριες ουσίες του φυτού, ειδικά τα τριχίδια, τα τερπένια και τα μεμονωμένα κανναβινοειδή που υπάρχουν στο φυτό της Κάνναβης.

Ο πρώτος παράγοντας  και ένας από τους βασικούς  γνώμονες που πρέπει να έχουμε συνεχώς υπόψη μας όταν ασχολούμαστε με την συντήρηση είναι η υγρασία. Αν η πρώτη ύλη μας είναι πολύ ξηρή, τίθεται σε κίνδυνο η δραστική ουσία των ανθών.

Αντίστροφα, εάν τα άνθη της κάνναβης σας έχουν πολλή υγρασία, υπάρχει πιθανότητα να σχηματιστεί μούχλα. Η υπερβολική υγρασία θα μπορούσε να προκαλέσει διάφορα άλλα προβλήματα. Η υγρασία αποτελεί μια θεμελιώδη παράμετρο και γι’ αυτό πρέπει να τίθεται υπό αυστηρό έλεγχο!

 

Αυτή λοιπόν είναι η πρώτη απαραίτητη παράμετρος. Η υγρασία πρέπει πάντα να κυμαίνεται μεταξύ 59% και 63%.

Εάν το ποσοστό της υγρασίας είναι υπό τον έλεγχο σας, θα μπορέσετε εγγυημένα να συντηρήσετε σωστά τις ταξιανθίες σας, χωρίς να υποβαθμίσετε την ποιότητα και να χάσετε τη χημική σύσταση των λουλουδιών σας.

Έτσι, η ρητίνη, τα τερπένια και τα τριχίδια θα διατηρήσουν αναλλοίωτα τα φυσικά χαρακτηριστικά τους, αποφεύγοντας την δημιουργία μούχλας, διατηρώντας αμετάβλητα τα άνθη, μαλακά, μυρωδάτα και «γεμάτα» με ενεργά συστατικά.

 

Η Κάνναβη πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό μέρος μακριά από το φως του ήλιου.

Ακριβώς όπως ενδείκνυται για ορισμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας. Ο ισχύων νόμος υποχρεώνει τις εταιρείες να αναγράφουν στη συσκευασία των προϊόντων τους: "Διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος".

Η μαριχουάνα διατηρείται με τον ίδιο τρόπο: σε μέρος δροσερό, μακριά από πηγές θερμότητας, σε σταθερή θερμοκρασία  και σκιά.

Το φως μπορεί να διασπάσει τα μόρια του Thc και άλλων κανναβινοειδών (Cbd, Cbg, Cbn κλπ.). Ειδικά το ηλιακό φως είναι επικίνδυνο λόγω της ακτινοβολίας UVA, Γάμα κ.λ.π.

Για να διατηρήσουμε για πολύ καιρό τη Κάνναβη μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα εργαλεία, κυρίως για τη διατήρηση της υγρασίας σε σταθερά επίπεδα.

Τα γυάλινα βαζάκια είναι η πιο εύχρηστη λύση και μπορούμε να τα αγοράσουμε εύκολα. Είναι σημαντικό να πάρετε ένα με ελαστικό περίβλημα στο καπάκι για να είναι πιο σταθερό και με καλύτερη μόνωση.

Μόνο έτσι θα είστε βέβαιοι ότι έχετε κλείσει καλά το βάζο και ότι δεν ανανεώνεται ο αέρας. Επίσης προσέξτε: μη γεμίσετε όλο το βαζάκι. Αφήστε λίγο χώρο ώστε να διατηρήσετε το σχήμα και την υφή των λουλουδιών.

Αεροστεγείς σακούλες. Οι αεροστεγείς σακούλες χωρίζονται πρακτικά σε δύο κατηγορίες: για το φαγητό και  για τα ρούχα. Στην πρώτη κατηγορία, οι πλαστικές σακούλες έχουν διάφορα μεγέθη και χωρητικότητα έως και 1 κιλό Κάνναβης. Είναι ιδανικές για συντήρηση στο σπίτι.

 

Αυτή η μέθοδος είναι χρήσιμη για τους, ας τους αποκαλέσουμε, οπαδούς της diy καλλιέργειας που δεν έχουν "πάρα πολύ" υλικό για μακροπρόθεσμη αποθήκευση. Με αυτό το σύστημα εγγυημένα θα εξαλείψετε όλο τον αέρα, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικό μηχάνημα. Το μόνο μειονέκτημα είναι η πίεση που ασκείται διότι διαστρεβλώνει το φυσικό σχήμα των ανθών της Κάνναβης.

Όμως, πρόκειται για μία φαινομενική αλλοίωση καθαρά αισθητικού χαρακτήρα καθώς  η κάνναβη με αυτό το τρόπο διατηρεί αψεγάδιαστες τις οργανοληπτικές της ιδιότητες.

Πλαστικές σακούλες για τα ρούχα. Ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια με τις σακούλες  φαγητού με τη διαφορά ότι έχουν μεγαλύτερη  χωρητικότητα. Ακόμα και το σφράγισμα τους είναι αεροστεγές και  εγγυώνται ένα ερμητικό κλείσιμο και απόλυτη απουσία αέρα. Λόγω της μεγάλης χωρητικότητάς τους ενδείκνυνται για εποχιακούς καλλιεργητές και γενικά για περιπτώσεις που έχετε αρκετό υλικό για συντήρηση.

Τόσο η τελευταία μέθοδος όσο και οι σακούλες τροφίμων έχουν κατοχυρωθεί για χρήση ακόμη και στο ψυγείο ή στον καταψύκτη. Αυτό είναι χρήσιμο κυρίως για όσους  χρησιμοποιούν την Κάνναβη για θεραπευτικούς λόγους μιας και  πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους πάντα μεγάλα αποθέματα.

Υγραντήρες. Ένα άλλο εργαλείο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για το σκοπό μας είναι οι υγραντήρες. Όπως φανερώνει η ίδια η λέξη, πρόκειται για ένα εργαλείο που διατηρεί σταθερή την υγρασία. Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την συντήρηση της κάνναβης για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ένα αρκετά σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι το συγκεκριμένο εργαλείο είναι εργαστηριακό, αρκετά ακριβό και δυσεύρετο. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, είναι επαγγελματικό και εγγυημένο. Συνιστάται σε όσους καλλιεργούν Κάνναβη και πρέπει να διατηρούν μεγάλα αποθέματα.

Συμπίεση. Η τελευταία μέθοδος που θέλουμε να προτείνουμε για για την διατήρηση των ανθών είναι η συμπίεση. Το μηχάνημα συμπίεσης λειτουργεί με καλούπια ή άλλα εργαλεία που "συνθλίβουν" την πρώτη ύλη και κάνουν την Κάνναβη συμπαγή και συμπυκνωμένη μειώνοντας τον όγκο της.

Προειδοποίηση: είναι απαραίτητο να συσκευάσετε την πιεσμένη κάνναβη με ακρίβεια (χωρίς την παρουσία αέρα). Επίσης, προσοχή στα μανιτάρια! Εξαιτίας της  πίεσης υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργηθούν μύκητες οι οποίοι, εάν δεν εξαλειφθούν, μπορούν να εξαπλωθούν σε όλο το περιεχόμενο της συσκευασίας.

 

Χρήσιμες συμβουλές

Χρησιμοποιείτε μόνο γυάλινα βάζα. Ποτέ πλαστικό. Η κάνναβη μπορεί να χάσει τις ιδιότητές  της επειδή το πλαστικό ευνοεί την παρουσία υγρασίας.

Διατηρείτε το περιβάλλον καθαρό. Τόσο οι σακούλες (αν έχετε αποφασίσει να χρησιμοποιήσετε αυτό το τρόπο διατήρησης), όσο και ο χώρος συντήρησης  πρέπει να είναι καθαροί (ειδικά αν καλλιεργείτε και έχετε πολλά φυτά).

Η καθαριότητα αποτελεί ένα θεμελιώδη κανόνα για την αποφυγή διαφόρων τύπων μόλυνσης της Κάνναβη μας. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να εξαπλωθούν παθογόνοι μικροοργανισμοί όπως βακτηρίδια και μύκητες που βρίσκονται στο χώρο και να βλάψουν τα φυτά μας.

Και όπως είπαμε: ποτέ στο φως του ήλιου! Οι ακτίνες του ήλιου καταστρέφουν τα ενεργά συστατικά της Κάνναβης.

Εάν ακολουθήσετε σωστά όλα τις οδηγίες, μπορείτε να διατηρήσετε τη μαριχουάνα σας σε άριστη κατάσταση.