Ξήρανση κάνναβης

Ξήρανση κάνναβης


Πώς να στεγνώσετε τα μπουμπούκια μαριχουάνας σας για τέλειο αποτέλεσμα!
Τα λουλούδια είναι έτοιμα για συλλογή, το φυτό είναι γεμάτο ταξιανθίες και το άρωμα είναι σκληρό, πικάντικο και επίμονο. Η φάση καλλιέργειας έχει ολοκληρωθεί, αλλά τα μπουμπούκια δεν είναι ακόμη έτοιμα για χρήση. Αντίθετα, αυτή είναι η πιο ευαίσθητη στιγμή: οι φρέσκοι μπουμπούκια είναι πολύ ευάλωτοι, η ρητίνη και το νερό που περιέχουν μπορούν να τους κάνουν να μούχλα με ευκολία, κάνοντας τις προσπάθειες των μηνών και των μηνών να χαθούν.

Το στέγνωμα και η θεραπεία των μπουμπουκιών κάνναβης μπορούν να βελτιώσουν τη γεύση και το άρωμα των ταξιανθιών, χάρη στη διαδικασία αποσύνθεσης της χλωροφύλλης, η οποία - εάν εφαρμοστεί σταδιακά - καθιστά τη γεύση των ξηρών μπουμπουκιών λιγότερο ξινή. Το στέγνωμα και το μαύρισμα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης άγχους μετά το κάπνισμα κάνναβης και μπορεί ακόμη και να αυξήσει την ισχύ των κανναβινοειδών.

Επιπλέον, η σωστή αντιμετώπιση των μπουμπουκιών κάνναβης μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια της ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τους καρπούς της εργασίας σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Τα λουλούδια είναι έτοιμα να μαζευτούν: τι πρέπει να κάνω;
Η φάση ξήρανσης ξεκινά μόλις τα φυτά κλαδεύονται. Οι φρεσκοκομμένες κορυφές - σε αυτό το στάδιο - είναι εξαιρετικά κολλώδεις και υγρές, χάρη στην παρουσία ψυχοδραστικής ποσότητας ρητίνης. Η ρητίνη, σε συνδυασμό με το νερό που εξακολουθεί να περιέχεται στα φρέσκα άνθη, είναι το τέλειο έδαφος για τον πολλαπλασιασμό βακτηρίων, μανιταριών και άλλων προσμείξεων. Σε αυτήν τη φάση είναι σημαντικό να δράσετε γρήγορα, αποφεύγοντας να αφήσετε τις φρέσκες κορυφές σε επαφή με το περιβάλλον περιβάλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές κλαδέματος για την κοπή των φρέσκων μπουμπουκιών και την έναρξη της φάσης ξήρανσης.


Η τεχνική της υγρής κοπής συνίσταται στο κλάδεμα των φυτών μόλις ωριμάσουν, κόβοντας τα κλαδιά ένα προς ένα με αιχμηρά ψαλίδια ή ψαλίδια, ώστε να εξαλειφθεί όλη η γύρω βλάστηση. Τα σχοινιά είναι ο κύριος στόχος αυτού του κλάδεματος, αλλά και τα φύλλα περιέχουν μια μικρή ποσότητα κανναβινοειδών και ρητίνης και μπορούν να αποθηκευτούν ξεχωριστά, για να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή τροφίμων και καλλυντικών. Εάν χρησιμοποιείται η τεχνική υγρής κοπής, οι φρέσκοι μπουμπούκια πρέπει να τοποθετούνται σε μια αρκετά μεγάλη οριζόντια επιφάνεια που παρέχει στα λουλούδια επαρκή αερισμό. Η καλύτερη επιλογή είναι να τοποθετήσετε τα σχοινιά σε ράφι ή πλέγμα με συρματόπλεγμα. Με αυτόν τον τρόπο ο αέρας θα φτάσει σε ολόκληρη την επιφάνεια της κορυφής.

Η τεχνική στεγνής κοπής χρησιμοποιείται ειδικά όταν έχετε λίγο χρόνο και πολλά φυτά για να κλαδέψετε. Σε αυτήν τη διαδικασία πρέπει να κόψετε τα κλαδιά και να τα κρεμάσετε ολόκληρα για να στεγνώσετε. Όταν το φυτό είναι στεγνό, ξεκινάτε το κλάδεμα και τη θεραπεία των μπουμπουκιών. Η στεγνή κοπή είναι πιο δύσκολη και συχνά λιγότερο ακριβής, επειδή τα μικρά φύλλα ζάχαρης θα λυγίσουν προς το λουλούδι. Επιπλέον, με ξηρό κόψιμο κινδυνεύετε να χάσετε πολύτιμη ρητίνη. Μπορεί να πέσει από το φυτό όταν ο κλάδος χειριστεί και κρεμαστεί.

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο κλαδέματος που χρησιμοποιείται, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί ολόκληρη η διαδικασία σε ένα στεγνωτήριο. Ο χώρος στεγνώματος πρέπει να είναι δροσερός και σκοτεινός με θερμοκρασία περίπου 15-22 ° C.


Το στάδιο ξήρανσης


Η διαδικασία ξήρανσης είναι το στάδιο που καθορίζει εάν η κάνναβη που έχετε καλλιεργήσει θα είναι υψηλής ποιότητας ή όχι: κατά τη διάρκεια της ξήρανσης μπορείτε να χάσετε, να διατηρήσετε ή να βελτιώσετε τη μυρωδιά των μπουμπουκιών και μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση και την ισχύ της κάνναβης. Μια διαδικασία ξήρανσης Λάθος μπορεί να καταστρέψει ακόμη και τις βέλτιστες βλαστικές ποιότητες, κάνοντας μήνες εργασίας για μήνες.

Η σωστή ξήρανση απαιτεί χρόνο και υπομονή, αλλά η ποιότητα της κάνναβης θα ανταμείψει όλες τις προσπάθειες.

Ο στόχος της διαδικασίας ξήρανσης είναι να μειωθεί το νερό που περιέχεται στους βλαστούς, το οποίο θα πρέπει να περάσει από 75% σε 10-15% σε συνιστώμενο χρόνο 10-14 ημερών. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι τα κλαδιά δεν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους για να τους εμποδίσουν να αποκτήσουν ένα αφύσικο σχήμα κατά την ξήρανση. Είναι καλύτερο να απαλλαγείτε από όσο το δυνατόν περισσότερο νερό κατά τις πρώτες 3 ημέρες της θεραπείας. από τότε η διαδικασία θα είναι κατηφορική.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να διατηρούνται υπό έλεγχο για να διασφαλιστεί ότι τα αποτελέσματα στεγνώματος είναι τέλεια. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία, την υγρασία, το φως και την κυκλοφορία του αέρα.


Θερμοκρασία Κατά τη διάρκεια των πρώτων 3 ημερών θα ήταν βέλτιστο να διατηρηθούν τα φυτά σε σταθερή θερμοκρασία 20 βαθμών Κελσίου. Με αυτόν τον τρόπο οι βλαστοί θα στεγνώσουν γρήγορα, χωρίς να στεγνώσουν πάρα πολύ. Μετά τις πρώτες 3 ημέρες, η θερμοκρασία πρέπει να μειωθεί στους 17-18 βαθμούς Κελσίου για να επιβραδυνθεί η διαδικασία.

Υγρασία Κατά τη διάρκεια των πρώτων 3 ημερών η σχετική υγρασία πρέπει να είναι περίπου 50%. Μετά από τρεις ημέρες, η σχετική υγρασία θα πρέπει να αυξηθεί περίπου στο 60%, και πάλι για να επιβραδύνει τη διαδικασία στεγνώματος.

Ανακυκλοφορία αέρα.

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αρκετή κυκλοφορία αέρα στο δωμάτιο, επομένως συνιστάται η χρήση ηλεκτρικού ανεμιστήρα. Μια συσκευή εξαερισμού μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της θερμοκρασίας και της υγρασίας. Μην κατευθύνετε τη συσκευή απευθείας στα λάχανα, ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να στεγνώσει ακατάλληλα τα λάχανα κάνναβης.

Σκοτάδι Το δωμάτιο πρέπει να είναι σχετικά σκοτεινό επειδή το φως, ειδικά το άμεσο ηλιακό φως, υποβαθμίζει το THC.

Η φάση μαυρίσματος


Το μαύρισμα είναι το επόμενο στάδιο της διαδικασίας ξήρανσης και χρησιμεύει για την αύξηση της ποιότητας των κορυφών.

Είναι μια θεμελιώδης λειτουργία για δύο λόγους:

Διευκολύνει την υποβάθμιση της χλωροφύλλης, καθώς επιτρέπει στα βακτήρια να έχουν αρκετό χρόνο για να αφιερωθούν σε αυτήν τη διαδικασία, γεγονός που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα του προϊόντος. Η χλωροφύλλη είναι μια πράσινη χρωστική ουσία που βρίσκεται σε όλο το φυτό και είναι απαραίτητη για την εκτέλεση λειτουργιών φωτοσύνθεσης. Η χλωροφύλλη, ωστόσο, περιέχει μαγνήσιο το οποίο, με την καύση, καθιστά τον καπνό πιο δυσάρεστο και βαρύ στη γεύση. Κατά το μαυρίσματος ενός φυτού, μεγάλο μέρος αυτού του υπολείμματος μαγνησίου αφαιρείται από τα μέρη του φυτού, αυξάνοντας σημαντικά τη συνολική ποιότητα της εμπειρίας.
Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε με ακρίβεια το περιεχόμενο υγρασίας των κορυφών. Καθώς στεγνώνει, το νερό στον οφθαλμό αποβάλλεται, γεγονός που καθιστά την κορυφή κάνναβης ισχυρότερη και ευκολότερη στην καύση. Ωστόσο, μια υπερβολικά στεγνή κορυφή μπορεί να χάσει τις καλύτερες γεύσεις και αρώματά της. Η διαδικασία μαυρίσματος πρέπει να ξεκινήσει όταν τα μπουμπούκια είναι αρκετά στεγνά για να κάψουν, αλλά εξακολουθούν να έχουν μικρή αντίσταση στην καύση. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να παρακολουθείτε το περιεχόμενο υγρασίας μέχρι το τέλος της διαδικασίας μαυρίσματος.

Γυάλινο μαύρισμα


Η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη τεχνική μαυρίσματος Η κάνναβη προβλέπει τη χρήση βάζων. Πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό, ξηρό μέρος, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Τα σχοινιά πρέπει να αναπνέουν, οπότε είναι σημαντικό να προσέχετε να μην τα συμπιέζετε πάρα πολύ μέσα στο βάζο. Τα βάζα πρέπει να ανοίγουν αρκετές φορές την ημέρα, κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας μαυρίσματος, για να μετακινήσετε τις κορυφές μέσα τους και να αποτρέψετε την πίεση ή την προσκόλληση μεταξύ τους.

Μετά από αυτήν την πρώτη εβδομάδα, μπορείτε να αρχίσετε να ανοίγετε τα δοχεία μία φορά την ημέρα για 30 λεπτά, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία για περίπου 3-4 εβδομάδες. Αυτό θα επιτρέψει μεγαλύτερο έλεγχο των επιπέδων υγρασίας που διατηρείται από το γρασίδι, αφήνοντας μόνο περίσσεια νερού έξω από το βάζο. Επιπλέον, το άνοιγμα των δοχείων επιτρέπει στα βακτήρια να λαμβάνουν αρκετό οξυγόνο για να εκτελούν τις λειτουργίες τους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποδόμησης της χλωροφύλλης.

Ολόκληρη η διαδικασία μαυρίσματος μπορεί να απαιτεί από 4 έως 8 εβδομάδες. Το μαύρισμα τελειώνει όταν δεν υπάρχει πλέον διαρροή αέρα όταν ανοίγουν τα δοχεία επειδή τα βακτήρια έχουν σταματήσει να αποικοδομούν τη χλωροφύλλη. Μόλις μαυριστεί, οι κορυφές μπορούν να αποθηκευτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, με το μόνο μειονέκτημα να βλέπουμε τη συγκέντρωση του THC με την πάροδο του χρόνου.


Μαυρίσματος στο νερό


Το μαύρισμα είναι μια εναλλακτική μέθοδος του παραδοσιακού μαυρίσματος. Χρησιμοποιήστε τα συνηθισμένα γυάλινα βάζα, τα οποία πρέπει να γεμίζουν με νερό. Οι σύνοδοι κορυφής πρέπει να παραμείνουν βυθισμένοι για περίπου μια εβδομάδα. Αυτή η διαδικασία είναι πιο ευαίσθητη από την παραδοσιακή μαυρίσματος, αλλά επιτρέπει τη βελτιστοποίηση του χρόνου.

Πολλές από τις ουσίες που υπάρχουν στις ταξιανθίες κάνναβης, όπως σάκχαρα, άλατα, εντομοκτόνα και χλωροφύλλη, είναι διαλυτές στο νερό, επομένως η διαδικασία σύνθεσης σακχάρων είναι πολύ πιο αποτελεσματική.

Τι γίνεται με το THC; Το THC είναι ασφαλές, επειδή τα κανναβινοειδή είναι λιποδιαλυτά και δεν διαλύονται στο νερό. Το νερό απομακρύνει μόνο τα υπολείμματα χλωροφύλλης και άλλες χρωστικές από τις ταξιανθίες με όσμωση, χωρίς να μειώνεται η ισχύς των μπουμπουκιών. .