Μαγειρεύοντας ένα Διαστημικό Κέικ

Μαγειρεύοντας ένα Διαστημικό Κέικ

Από τότε που η ελαφριά κάνναβη ήρθε στο προσκήνιο, αναιρέθηκαν πολλές προκαταλήψεις σχετικά με τον κόσμο της μαριχουάνας. Καταρχάς, διαφωτίστηκε η χρήση της για θεραπευτικούς λόγους. Αυτή η σημαντική εξέλιξη πυροδοτήθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά χάρη στην απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) να αναθεωρήσει την απαγόρευση της Κάνναβης διεθνώς.

Επίσης, ο WADA (Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ) απέκλεισε την Κανναβιδιόλη (CBD) από τις ουσίες ντόπινγκΟλοένα και περισσότερες δημοσιεύσεις και μελέτες επιστημόνων και ειδικών εξαίρουν την ιατρική χρησιμότητά της Κάνναβης. Με λίγα λόγια, μια μικρή πράσινη επανάσταση εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η χρήση κάνναβης είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Όμως, στο συλλογικό φαντασιακό των ημερών μας η χρήση της μαριχουάνας συνδέθηκε με το κάπνισμα. Ωστόσο, μπορούμε να καταναλώσουμε αυτό το φυτό με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Πράγματι, πολλοί αγνοούν ότι η κάνναβη είναι βρώσιμη.

Ανάμεσα στα πιο συνηθισμένα τρόφιμα με μαριχουάνα σε όλο τον κόσμο είναι η ινδική Bhang’ πρόκειται για έναν πολτό που χρησιμοποιείται για τσάι, το έλαιο κάνναβης, που χρησιμοποιείται κυρίως σε σάλτσες και το περίφημο Space κέικ, ελληνιστί διαστημικό τσουρέκι. Το Space κέικ είναι ένα επιδόρπιο μαριχουάνας που εφηύραν στο Άμστερνταμ και σερβίρεται στα καλύτερα coffee shop της ολλανδικής  πρωτεύουσας. Η ιδέα του κέικ μαριχουάνας εξαπλώθηκε γρήγορα, από τις όχθες του ποταμού Άμστελ σε ολόκληρο τον κόσμο. Πήρε χιλιάδες διαφορετικές εκδοχές και προσαρμόστηκε για να μπορούμε να προετοιμάσουμε εύκολα το δικό μας «διαστημικό» κέικ στο σπίτι.

Σήμερα σας προτείνουμε μια συνταγή, την οποία θα αναλύσουμε παρακάτω: το space κέικ Opulenta. Πρόκειται για μία προσαρμοσμένη συνταγή κέικ με ελαφριά κάνναβη και περιέχει τις δικές μας ταξιανθίες άριστης ποιότητας: Riserva Opulenta. Εμείς προτιμούμε για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα να βάλουμε κάστανα μιας και αφθονούν στην περιοχή μας. Επίσης, αν θέλετε πιο πλούσια γεύση σας προτείνουμε να τα συνδυάσετε με κάνναβη. Μπορείτε ακόμα να αντικαταστήσετε την κάνναβη με οποιοδήποτε άλλο συστατικό της αρεσκείας σας.

Το CBD είναι μια ευέλικτη και πολύτιμη ουσία, πλούσια σε ευεργετικές ιδιότητες: έχει αντιφλεγμονώδη, ανοσορρυθμιστική και νευροπροστατευτική, αντισπασμωδική και αγχολυτική επίδραση. Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών.

 

Δεν θα δημιουργήσετε μόνο ένα ανεπανάληπτα νόστιμο επιδόρπιο, αλλά θα περάσετε μία χαλαρή βραδιά με ηρεμία χάρη στην κάνναβη μαζί με τους φίλους σας. Ταυτόχρονα, θα χαλαρώσετε χάρη στην Κανναβιδιόλη (CBD).


Τι είναι το CBD

Το CBD, γνωστό και ως κανναβιδιόλη, είναι μια ουσία του φυτού Κάνναβη και ανήκει στην κατηγορία των κανναβινοειδών. Η Κάνναβη περιέχει δύο σημαντικές συστατικές χημικές ουσίες: το THC, το οποίο είναι ψυχοδραστική ουσία, και το CBD, το οποίο έχει την ικανότητα να ενισχύει και να ρυθμίζει τις επιπτώσεις του THC, όπως και άλλων κανναβινοειδών ουσιών που περιέχει το φυτό. Το CBD είναι μια ευέλικτη και πολύτιμη ουσία, πλούσια σε ευεργετικές ιδιότητες: έχει αντιφλεγμονώδη, ανοσορρυθμιστική και νευροπροστατευτική, αντισπασμωδική και αγχολυτική επίδραση και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών.

Το CBD χαίρει υψηλής δημοτικότητας  λόγω των ιδιοτήτων του. Η νόμιμη κάνναβη περιέχει τη συγκεκριμένη δραστική ουσία σε μεγάλες ποσότητες. Αυτό δεν σημαίνει ότι στερείται της ουσίας  THC. Η ελαφριά μαριχουάνα  περιέχει τα ίδια δραστικά συστατικά με την «κλασική» μαριχουάνα, όμως διαφέρει σε περιεκτικότητα, π.χ. έχει σε πολύ χαμηλότερα  ποσοστά την ουσία THC.

 

Συστατικά

(για 6 άτομα)

 6 γρ. κάνναβη Cannabis sativa "Riserva Opulenta"

3 αυγά

150 γρ. αλεύρι κάστανου

100 γρ. αλεύρι 00

1 ποτήρι γάλα (φρέσκο)

80 γρ. βούτυρο

100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

100 γρ. καστανή ζάχαρη

10/15 Βραστά κάστανα

50 γρ. Κακάο σε  σκόνη

1 φακελάκι μαγιά για γλυκά

1 κ.γ. ελαιόλαδου

αλάτι

Πρώτα απ 'όλα, όταν θέλουμε να «φάμε» την κάνναβη πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ένα θεμελιώδη κανόνα: την αποκαρβοξυλίωση.

 

Τι είναι η αποκαρβοξυλίωση

Η κάνναβη δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βρώση σε ακατέργαστη ή φυσική κατάσταση. Με λίγα λόγια, δεν μπορείτε να πάρετε το "χόρτο" από το βαζάκι και να το ανακατέψετε με το βούτυρο. Συνοπτικά, η αποκαρβοξυλίωση είναι μια χημική διαδικασία  που μετατρέπει τα κανναβινοειδή (π.χ.Thc, Cbd, Cbg ) από τη βασική, αδρανή κατάσταση σε όξινη και ενεργό μορφή.

Τα ενεργά συστατικά, όταν είναι "ζεστά", μπορούν να αποδώσουν καλύτερα τις "ευεργετικές " τους ιδιότητες.

Άρα για να «αυξήσουμε» το CBD των ταξιανθιών μας, τεμαχίζουμε την κάνναβη, σπάμε τα λουλούδια σε μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετούμε προσεκτικά σε ένα αλουμινένιο δοχείο. Δεν επικαλύπτουμε τα κομμάτια κι αφήνουμε αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε στο φούρνο στους 110 βαθμούς  για μια ώρα. Μετά από μία ώρα oι ανθοί της κάνναβης θα είναι έτοιμοι για μαγείρεμα.

Εν τω μεταξύ παίρνουμε το βούτυρο, το κόβουμε σε μικρούς κύβους και το αφήνουμε να λιώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε αυτό το σημείο, θρυμματίζουμε τα άνθη της νόμιμης κάνναβης σ’ένα grinder ή σε όποιο άλλο εργαλείο διαθέτετε.

Παίρνουμε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και την τριμμένη κάνναβη. Μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά. Η φωτιά πρέπει να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερη.

Αυτή η διαδικασία χρησιμεύει για τη «δέσμευση» των κανναβινοειδών σε μια λιπαρή ουσία, στην περίπτωση αυτή στο βούτυρο. Προσοχή! Μην βράσετε το βούτυρο με την κάνναβη διότι τα ενεργά συστατικά θα χαθούν! Αφού τελειώσουμε το μαγείρεμα, αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί μέχρι να γίνει εντελώς κρύο και ομοιογενές.

 

Μέθοδος εκτέλεσης

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο με την κάνναβη που είναι ήδη κρύα και ρίχνουμε το γάλα και το λάδι. Ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να δέσει το μείγμα. Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα αλεύρια και χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο, τα προσθέτουμε σιγά σιγά σε μικρές δόσεις στο μείγμα μας. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα πάντα προς την ίδια κατεύθυνση. Προσοχή! Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και προσεκτικά ώστε να αποφύγουμε το σχηματισμό σβόλων.

Προσθέτουμε το κακάο σε σκόνη και τα βραστά κάστανα. Τα κάστανα δεν πρέπει να είναι σε μικρά κομμάτια (ή ακόμα χειρότερα  πολτοποιημένα), αρκεί να κόψουμε το κάθε κάστανο σε τρία τέσσερα κομμάτια. Προσθέτουμε  λίγο αλάτι και τέλος τη μαγιά. Ανακατεύουμε τη ζύμη με μεγάλη δύναμη μέχρι να δέσει το μείγμα. Προσοχή στους σβόλους.

Εντωμεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε ένα χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και ρίχνουμε τη ζύμη. Ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά. Μετά το ψήσιμο αφήνουμε το κέικ να ξεκουραστεί. Για το σερβίρισμα σας προτείνουμε να βάλετε άφθονη σαντιγί (κατά προτίμηση φρέσκια). Συνιστούμε αυτόν τον συνδυασμό (η σαντιγί με κάστανα είναι άψογος συνδυασμός), αλλά μπορείτε ακόμη να πασπαλίσετε το κέικ σας με άχνη ζάχαρη και θα έχετε ένα εγγυημένα νόστιμο αποτελέσματα.

Αυτό είναι: το Space κέικ Opulenta σας είναι έτοιμο για να το καταβροχθίσετε.

 

Ετοιμαστείτε για στιγμές χαλάρωσης με την πολύτιμη βοήθεια της κανναβιδιόλης.