Η φυτική φάση της κάνναβης

Η φυτική φάση της κάνναβης

Cannabis light

Η φυτική φάση είναι η στιγμή που το φυτό κάνναβης μετατρέπεται από το να είναι ένα λεπτό, πολύ λεπτό σπορόφυτο που φαίνεται να εμφανίζεται ως ένα πραγματικό δέντρο.

Το σπορόφυτο μόλις γεννήθηκε από τον σπόρο, ο οποίος άνοιξε και αποκάλυψε τον εαυτό του ως ένα μικρό φύτρο φύλλων που φαίνεται πραγματικά αβοήθητο. Το δενδρύλλιο μεγαλώνει και γίνεται όλο και πιο δυνατό, γεμίζει με όλο και μεγαλύτερα και μεγαλύτερα φύλλα, τα οποία θα του επιτρέψουν να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο φως κατά τη φωτοσύνθεση. Το στέλεχος γίνεται ισχυρότερο και γεμίζει με τρίχες και το μπουμπούκι μόλις μερικές εβδομάδες νωρίτερα είναι απλώς μια ανάμνηση.

Πολλοί αρχάριοι καλλιεργητές πιστεύουν ότι η φυτική φάση είναι λιγότερο σημαντική από την ανθοφορία, αλλά είναι λάθος. Η πορεία ανάπτυξης του φυτού είναι ένας κύκλος και εάν μία από τις φάσεις του δεν έχει περάσει όπως αναμένεται, θα επηρεάσει αναπόφευκτα και τις ακόλουθες.

Ένα φυτό που είχε μια ανώμαλη ανάπτυξη αναπτύσσεται πολύ λιγότερο και, ως αποτέλεσμα, δεν θα παράγει τις εντυπωσιακές συγκομιδές που θα μπορούσε να είχε δώσει.

Η επιτυχής φάση ανάπτυξης ενός φυτού κάνναβης σχετίζεται με τη σταθερότητα ορισμένων παραμέτρων.

Είναι σημαντικό το έδαφος στο οποίο αναπτύσσονται οι ρίζες να είναι το πιο κατάλληλο για το φυτό, ότι οι παραλλαγές φωτός είναι σταθερές, ότι τα φυτά έχουν αρκετό οξυγόνο και ότι το νερό και παρέχονται όλα τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά.

Επομένως, διατηρείτε συνεχώς αυτούς τους παράγοντες υπό έλεγχο. Για να δώσω ένα παράδειγμα για την καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους, εάν υπάρχει έλλειψη οξυγόνου στο αναπτυσσόμενο δωμάτιο επειδή υπάρχει ανεπαρκής ή καθόλου εξαγωγή αέρα, θα επηρεαστεί το αναπτυξιακό δυναμικό των φυτών.

Cannabis light cultivation

Το υπόστρωμα


Το υπόστρωμα είναι πολύ σημαντικό, γιατί είναι ο τόπος όπου οι ρίζες γεννιούνται και αναπτύσσονται του φυτού, θεμελιώδους σημασίας για την ύπαρξη και την ανάπτυξή του.

Διαφορετικά υποστρώματα μπορούν να προσφέρουν διαφορετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Τα πιο συνηθισμένα είναι η γη, το νερό καρύδας. Δεν υπάρχει κανένας καλύτερος, ο καθένας έχει τις δικές του ιδιότητες, πλεονεκτήματα και ελαττώματα. Η γη επιτρέπει την ταχεία ανάπτυξη μόνο υπό τον όρο ότι αερίζεται σωστά και έχει ελαφριά δομή: οι ρίζες χρειάζονται οξυγόνο και αναπτύσσονται καλύτερα όταν καλλιεργούνται σε ένα ελαφρύ και ευάερο υπόστρωμα.

Για παράδειγμα, εάν το έδαφος έχει συμπιεστεί, θα περιέχει λιγότερα, με μεγάλες συνέπειες για την ανάπτυξη του φυτού.

Το πλεονέκτημα της καλλιέργειας του φυτού σας στο έδαφος είναι ότι μπορείτε να καθυστερήσετε τη χρήση υγρών θρεπτικών ουσιών. Το έδαφος περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να προσθέσετε υγρά θρεπτικά συστατικά τόσο σύντομα. Η εκκίνηση σε μια καλή αρχή είναι ζωτικής σημασίας, επομένως το έδαφος είναι το τέλειο υπόστρωμα για αρχάριους καλλιεργητές.

Η καρύδα είναι ένα ακόμη πιο αεριζόμενο μέσο καλλιέργειας.

Εγγυάται μια εξαιρετική αρχή, γιατί οι ρίζες αναπτύσσονται πολύ γρήγορα χάρη στην αφθονία του οξυγόνου που περιέχεται στις ίνες καρύδας. Ως αποτέλεσμα, το φυτό θα είναι ισχυρότερο και θα αναπτυχθεί πιο γρήγορα. Το μειονέκτημα της καρύδας είναι ότι δεν περιέχει θρεπτικά συστατικά, οπότε πρέπει να αρχίσετε να τροφοδοτείτε υγρά θρεπτικά συστατικά στο φυτό πολύ νωρίς.

Cannabis light

Η καρύδα τείνει να απορροφά τα άλατα των θρεπτικών συστατικών που δίδονται στο φυτό και σε κάποιο σημείο το φυτό μπορεί να σταματήσει να τα απορροφά σωστά εάν η ποσότητα του λιπάσματος ήταν υπερβολικά άφθονη.

Είναι σπάνιο, αλλά μπορεί να συμβεί. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί να ξεπλύνετε το υπόστρωμα, δίνοντας στο φυτό περισσότερο νερό από το απαραίτητο, έτσι ώστε το νερό να μην απορροφά "ξεπλένει" τις ίνες καρύδας.

Η καρύδα, αν και δεν είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί, δεν συνιστάται για άπειρους καλλιεργητές.

Χρησιμοποιήστε το νερό ως υπόστρωμα, δηλ. Αναπτύξτε την κάνναβη με l'hydroponics. Επιτρέπει μια πολύ γρήγορη ανάπτυξη, αλλά τα στοιχήματα είναι υψηλά. Είναι ένα πολύ επίπονο σύστημα, το οποίο απαιτεί τη χρήση πολλών ηλεκτρικών συσκευών, το οποίο εκθέτει συνεχώς τα φυτά σε κίνδυνο αστοχίας ή διακοπής ρεύματος. Το νερό στο οποίο βυθίζονται οι ρίζες τις κάνει να αναπτυχθούν πολύ γρήγορα, χάρη στη μεγάλη ποσότητα οξυγόνου σε αυτό, αλλά πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Εάν είστε αρχάριος, είναι καλύτερο να το αποφύγετε.

ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ουσίες

Κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης, τα φυτά έχουν ανάγκη να λαμβάνουν πολλά θρεπτικά συστατικά, ιδίως άζωτο και κάλιο. Είναι εύκολο να παρατηρήσετε εάν κάτι δεν πάει καλά: εάν έχουν έλλειψη αζώτου ή καλίου, τα φυτά γίνονται κίτρινα γρήγορα. Εάν χρησιμοποιείτε χώμα, αυτή η φάση θα είναι τόσο ομαλή όσο το λάδι, επειδή το έδαφος κατάλληλο για καλλιέργεια κάνναβης περιέχει ήδη επαρκή θρεπτικά συστατικά για τρεις έως τέσσερις εβδομάδες. Επομένως, δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε λίπασμα μέχρι την περίοδο ανθοφορίας.

Όσο μεγαλύτερο μεγαλώνει το φυτό, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για λιπάσματα. Μπορεί να συμβεί ότι σε ένα σημείο το φυτό εκδηλώνει έλλειψη θρεπτικών ουσιών μέσω των ήδη αναφερθέντων κίτρινων κηλίδων. Η δόση του γονιμοποιημένου νερού θα πρέπει να αυξάνεται, διαφορετικά θα πρέπει να χορηγείτε τα θρεπτικά συστατικά πιο συχνά.

Cannabis light

Το φως

Όσον αφορά την εσωτερική καλλιέργεια, οι περισσότεροι καλλιεργητές συνηθίζουν να υποβάλλουν τα φυτά κάνναβης σε μια φωτοπερίοδο 18 ωρών φωτός και 6 ωρών σκότους. Χρήση λαμπτήρων HID που ελέγχονται από χρονοδιακόπτη. Η χρήση χρονοδιακόπτη είναι απαραίτητη, διότι μια ακανόνιστη φωτοπερίοδος προκαλεί μεγάλο άγχος στα φυτά, τα οποία δεν θα είχαν πλέον κανένα τρόπο να γνωρίζουν πότε θα μεγαλώσουν και πότε θα ανθίσουν, με τον κίνδυνο να γίνουν ερμαφρόδιτα.
Η εναλλαγή είναι πολύ σημαντική, επειδή το φως και το σκοτάδι επηρεάζουν τον κύκλο ζωής του φυτού. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η φωτοσύνθεση Μέσω της χλωροφύλλης το φυτό απορροφά το φως και μετατρέπει την ελαφριά ενέργεια σε χημική ενέργεια. Αντιθέτως, κατά τις ώρες του σκότους το φυτό εκτελεί μόνο την κυτταρική αναπνοή λαμβάνοντας οξυγόνο και απελευθερώνοντας διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο είναι απαραίτητο για το μεταβολισμό των κυττάρων. Η ισορροπία μεταξύ αυτών των δύο διαδικασιών είναι απαραίτητη για την ορθή ανάπτυξη του φυτού.

Όσον αφορά τον τύπο ή την ποιότητα του φωτός για τη φάση ανάπτυξης, υπάρχουν πολλές επιλογές.

  • 250, 400 και 600W μεταλλικοί λαμπτήρες αλογονιδίου, CFL χαμηλής ισχύος.
  • μικτοί λαμπτήρες
  • Πάνελ LED
  • Φωτισμός LEC ή CHM.

Εάν δεν υπάρχει λόγος να επιταχύνετε τη διαδικασία ανάπτυξης, είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, όπως 250W CFL, οι οποίοι είναι κρύοι και λευκοί λαμπτήρες που δεν παράγουν θερμότητα και μειώνουν σημαντικά τις δαπάνες. Εάν, από την άλλη πλευρά, βιαζόμαστε να τα μεγαλώσουμε και θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρόνο στη φάση ανάπτυξης, θα χρησιμοποιήσουμε λευκούς λαμπτήρες HM με ισχύ 400W - 600W.

Αυτοί οι βολβοί επιταχύνουν τη διαδικασία ανάπτυξης αλλά παράγουν περισσότερη θερμότητα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μικτούς λαμπτήρες HPS 400W - 600W, οι οποίοι συνδυάζουν τα φάσματα που απαιτούνται για την ανάπτυξη και την άνθηση των φυτών μαριχουάνας. Δεν θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε τη λάμπα για να αφήσετε το φυτό να ανθίσει, αλλά απλά θα πρέπει να αλλάξετε τη φωτοπερίοδο, με 12 ώρες φωτός και 12 ώρες σκοτάδι.

Όσο πιο ισχυρό είναι το φως, τόσο περισσότερο παράγει θερμότητα. Αυτό δεν πρέπει να υποτιμάται, επειδή τα φυτά πρέπει να ζουν μεταξύ 22 και 26 μοίρες κατά τις ώρες φωτός και μεταξύ 18 και 22 μοίρες στις ώρες του σκότους. Επομένως, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη θερμοκρασία και να εφοδιαστείτε με ένα καλό σύστημα εξαερισμού και εξαγωγής ή, αντιστρόφως, χρησιμοποιώντας θέρμανση ή κλιματισμό. Εάν το αναπτυσσόμενο περιβάλλον είναι πολύ ξηρό, μπορεί επίσης να απαιτείται υγραντήρας. κατά τη διάρκεια της φάσης ανάπτυξης, συνιστάται οι τιμές σχετικής υγρασίας να είναι εντός 60% / 70%.

Cannabis light

Αρδευση

Οι ανάγκες σε νερό ακολουθούν αναλογικά την ανάπτυξη του φυτού και μεγαλώνει σε μέγεθος. Η ποσότητα και η συχνότητα της άρδευσης αυξάνεται με το πέρασμα των εβδομάδων. Είναι πολύ σημαντικό να είστε προσεκτικοί και να ανταποκρίνεστε σε αυτήν την αυξανόμενη ζήτηση για νερό, ειδικά στις καλλιέργειες ινών καρύδας. Η ιδανική θερμοκρασία του νερού άρδευσης πρέπει να είναι περίπου 22 βαθμούς.

Η μαριχουάνα είναι ένα φυτό που ευνοεί το άφθονο πότισμα αλλά όχι πολύ συχνά. Ένα πολύ καλό σύστημα για την άρδευση των φυτών κάνναβης είναι η προσθήκη νερού στα κάτω μέρη του υποστρώματος. Αυτό θα επιτρέψει τον ακριβέστερο έλεγχο των αναγκών των φυτών σε νερό. Ένας εύκολος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να τοποθετήσετε τα δοχεία σε ένα δοχείο γεμάτο νερό, έτσι ώστε το νερό να απορροφηθεί και να ωθηθεί προς τα πάνω, όπου οι ρίζες θα έχουν το καθήκον να την αφομοιώσουν.

Οι ρίζες των φυτών απορροφούν νερό σύμφωνα με την αρχή της όσμωσης. Αναζητούν συνεχώς μια ισορροπία μεταξύ της ποσότητας νερού που περιέχεται στις ρίζες και εκείνης που υπάρχει στο εξωτερικό υπόστρωμα. Μόλις επιτευχθεί η ισορροπία, τα φυτά διακόπτουν τη διαδικασία απορρόφησης. Το πότισμα των φυτών από κάτω διεγείρει τις ρίζες να μεγαλώνουν περισσότερο και αναπτύσσονται προς τα κάτω ..: αναζητούν νερό, ευνοώντας μια πολύ πιο υγιή ανάπτυξη.

Εάν το άρθρο σας ενδιαφέρει να το μοιραστείτε στο κοινωνικό δίκτυο με την υπόλοιπη Κοινότητα, κάθε μερίδιο μας βοηθά να υποστηρίξουμε το ιστολόγιό μας και να σας κρατάμε 360 ° ενήμερους για τον κόσμο της κάνναβης.