Εξαλείψτε το άγχος του Thc καπνίζοντας Cbd

Εξαλείψτε το άγχος του Thc καπνίζοντας Cbd

 

 

Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει ποτέ να ακούσετε από έναν φίλο σας τη φράση "Όχι, δεν καπνίζω πια. Μου προκαλεί παρανοϊκές τάσεις". Το έχω ακούσει τουλάχιστον πέντε φορές στη ζωή μου, από φίλους ή και απλούς γνωστούς που μου το έχουν αναφέρει, έχουν δηλαδή άγχος που τους έχει προκληθεί από το Thc. Πριν μερικές ημέρες συναντήθηκα με έναν από αυτούς τους φίλους, είχαμε καιρό να τα πούμε. Με προσκάλεσε σπίτι του για ένα τσάι, συνοδευόμενο από έναν μη αναμενόμενο κάπνισμα Κάνναβης light.

“Ξεκίνησα πάλι το κάπνισμα”, μου ανέφερε ο Μάρκο “Τώρα καπνίζω αυτό όμως. Δεν έχει thc, πράγμα που μου προκαλούσε άγχος, δηλαδή, υπάρχει thc, αλλά είναι σε τόσο χαμηλή συγκέντρωση που δεν το αισθάνομαι". Καθώς μου έδειχνε ένα πακέτο νόμιμης Κάνναβης light, συνέχισε "Δες, το λέει και η ετικέτα: THC λιγότερο από 0,2%, πρακτικά δεν υπάρχει. Και όταν καπνίζω δεν έχω παρανοϊκές τάσεις πια. Αντιθέτως, ξαναβρήκα τη χαρά ενός ωραίου καπνίσματος το βράδυ για να χαλαρώσω. Μύρισε, νιώσε τα αρώματα."

Συνέχισε ο φίλος μου ο Μάρκο, μυρίζοντας το περιεχόμενο της σακούλας. Έπειτα, μου δίνει το πακέτο και πράγματι είναι καλό, μου φάνηκε σαν να μύρισα μάνγκο, αλλά και λίγο πεύκο με μέντα. Έτσι, μου λέει, “Είναι τα τερπένια, δες πόσο ωραία μυρίζουν. Ένα έντονο άρωμα, όπως η indica, αλλά δεν σου προκαλεί κάτι. Πράγματι. Με χαλαρώνει πραγματικά. Ηρεμεί τα νεύρα μου. Είναι κάτι που δεν μπορούσα να πετύχω παλιότερα, για αυτό και σταμάτησα με τους "μπάφους" εδώ και δέκα χρόνια τουλάχιστον. Ευτυχώς τώρα μπορώ να καπνίσω αυτό". Το λέει με πολλή ειλικρίνεια, καθώς βγάζει έναν Mighty, έναν από τους πιο δημοφιλείς ατμοποιητές και συνεχίζει “με αυτό εν τω μεταξύ δεν βάζεις στο σώμα σου καπνό, και έτσι σταμάτησα και με αυτό. Αποφεύγεις την καύση, και μπορείς να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία: το χρησιμοποιώ στους 190°, μου το πρότεινε ένας φίλος μου. Έτσι καπνίζω Cbd, το οποίο είναι ένα από τα πιο ισχυρά ενεργά φυσικά και υγιή συστατικά”. Αφαιρεί από το πακέτο ένα μικρό κομμάτι από την ταξιανθία και αμέσως η μυρωδιά του μάνγκο από τον ατμοποιητή έφτασε στη μύτη μου “Είδες; Αρκεί απλά να την βγάλεις για να γεμίσει το δωμάτιο με τη μυρωδιά της, καταπληκτικό” στη συνέχεια, παίρνει ένα grinder και αρχίζει να καθαρίζει το κομμάτι στο εργαλείο και τότε βρίσκω την ευκαιρία να τον πειράξω λίγο, θυμίζοντάς του, όταν “καθάριζε" το χόρτο με τα χέρια στο ταξίδι μας στην Τζαμάικα.

“Είκοσι χρόνια. Έχουν ήδη περάσει είκοσι χρόνια. Ναι, παλιά, τώρα μπορώ να καπνίσω μόνο cbd. Πραγματικά έχω ξαναδοκιμάσει αρκετές φορές όλα αυτά τα χρόνια αλλά τίποτα. Κάθε φορά που κάπνιζα, είχα παρανοϊκές τάσεις στο βαθμό που να μην μπορώ να κάνω τίποτα φυσιολογικά, έτσι φοβήθηκα και κάποια στιγμή είπα τέλος. Τι να σου πω; Είναι σαφές ότι η αντίδραση του thc με το κανναβινοειδές σύστημά μου οδηγούσε σε αυτό, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα”.

Είναι αλήθεια ότι ο Marco ήταν κάποτε αληθινός γνώστης των διαφόρων τύπων κάνναβης και ήταν γνωστός στην παρέα ως αυτός που έφερνε πραγματικά αξιοσημείωτα είδη “χόρτου”, ήταν παθιασμένος και φαίνεται να είναι ακόμα ενώ φορτίζει τον ατμοποιητή με την κομμένη κάνναβη light. Αφού περίμενε την επιθυμητή θερμοκρασία, ο Μάρκο δίνει μια δυνατή ρουφηξιά από το στόμιο που προεξείχε από το όργανο και άλλη μια αμέσως μετά, βγάζοντας από τη μύτη λίγο ατμό. “Αλλά θυμάσαι πώς με φωνάζατε τουλάχιστον;” μου λέει ο Marco χαμογελώντας και χαλαρώνοντας. Εν τω μεταξύ μου δίνει τον ατμοποιητή, τον οποίο δέχομαι με ευχαρίστηση, τον φέρω στο μέτωπο, κάνοντας το σύμβολο που μας δίδαξε ένας γέρος στο Manali κατά τη διάρκεια ενός άλλου ταξιδιού, στο οποίο απέκτησε το ψευδώνυμο "Charasito".

 

Χαμογελάμε, καταλήγουμε να μιλάμε για αναμνήσεις αλλά, πάνω απ’ όλα, συνεχίζουμε να καπνίζουμε. Πολύ καλή αυτή η Κάνναβη light. Γεια σου Μάρκο, τα λέμε σύντομα.